Egerszeginfo logo

Hírek

2015.09.21

"Fókuszban a bíróság" – Újra várják a fotókat!


Az Országos Bírósági Hivatal 2015. évben is országos pályázatot hirdet „Fókuszban a bíróság” címmel amatőr fotográfusoknak.  A pályázat célja a magyarországi bírósági épületek újszerű látásmóddal, kreatív módon történő bemutatása.
Twitter

 

A pályázat nyílt, amelyen – a pályázati feltételek elfogadása mellett - bárki részt vehet.

PÁLYÁZNI A KÖVETKEZŐ KATEGÓRIÁKBAN LEHET:

 1. Bírósági épületek, épületrészletek
 2. Bírósági épületbelsők, termek
 3. Tárgyi környezet a bíróságon
 4. 4.    Életkép a bíróságon

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK:

 • ·      A pályaművek benyújtásának feltétele a kitöltött és aláírt jelentkezési lap és a pályázati nyilatkozat beküldése.
 • 18 év alatti pályázó esetén a pályázat érvényesen kizárólag akkor nyújtható be, ha a pályázati nyilatkozatot és a regisztrációs lapot a szülő is aláírta.
 • Egy alkotó a négy kategórián belül legfeljebb összesen 5 db pályaművel pályázhat (azaz a 4 kategórián belül együttesen összesen 5 db kép küldhető). Beküldhető egyedi fénykép vagy legfeljebb 5 darabból álló sorozat. A pályázatra fotóval és képszerkesztő programmal módosított fényképpel egyaránt lehet nevezni.
 • A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. Analóg technika használata esetén nagy felbontású digitalizálást követően küldhető be a pályamű, amely az értékelés során a digitális technikával készült képekkel azonos megítélés alá esik. A képeken utómunka végezhető.
 • ·      Az elektronikus úton (azaz e-mailben) küldött pályázatokat nem áll módunkban elfogadni.

A pályázat benyújtásának határideje: 2015. november 2. (hétfő), 12 óra

A pályázatra kizárólag digitális képek küldhetők be. Analóg technika használata esetén nagy felbontású digitalizálást követően küldhető be a pályamű, amely az értékelés során a digitális technikával készült képekkel azonos megítélés alá esik. A képeken utómunka végezhető.

A beküldött pályaműveket 4 fős Bíráló Bizottság bírálja el.

A Bíráló Bizottság tagjai:

 • ·      dr. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke, a Bíráló Bizottság elnöke
 • ·      dr. Németh Zoltán, a Budapest Környéki Törvényszék Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságának elnöke
 • ·      Molnár Zoltán, fotóművész
 • Klenovics Róbert, építész, az OBH Épületfejlesztési és Fenntartási Osztály vezetője

A Bíráló Bizottság minden kategóriában egy nyertest választ.

A pályázat lezárultát követő két hétben a http://fotopalyazat.birosag.hu weboldalon lehet majd szavazni a legjobb fényképre, amelyet az Országos Bírósági Hivatal közönségdíjban részesít.             

 

A részletes pályázati feltételeket, a szükséges dokumentumokat  a http://zalaegerszegitorvenyszek.birosag.hu/sajtokozlemeny/20150921/fokuszban-birosag-ujra-varjuk-fotokat  oldalon találja.

Felhívjuk továbbá a nem bírósági dolgozó pályázók figyelmét, hogy a bíróság épületei korlátozottan látogathatóak. Amennyiben egyeztetni szeretne a látogatásról, azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg:

Balog Eszter
sajtótitkár
Zalaegerszegi Törvényszék
8900 Zalaegerszeg, Várkör 2.
Tel.: 06-92-501 041
Mobil: 30/59-79-493
E-mail: BalogEszter@zalaegerszegit.birosag.hu
Facebook: A Zalaegerszegi Törvényszék közösségi oldalának küldött üzenet révén

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat