Egerszeginfo logo

Hírek

2015.09.18

Konferenciák városunkban


Szerdán tudományos, míg csütörtökön innovációs konferenciát tartottak Zalaegerszegen. Az előbbin közismert tudósok vettek részt, akik a '48-as szabadságharcot megelőző évszázadok irodalmáról, valamint képző- és építőművészetéről értekeztek. Míg az Innotech nevű tanácskozást tizedik alkalommal rendezték meg, idén a Mobilitási hét részeként. Középpontjában ezúttal az elektromos közlekedés, a megújuló energiák felhasználása és a kutatás-fejlesztési irányvonalak álltak.

Twitter
Művészet és politika - Tudományos konferencia Zalaegerszegen

Tudományos konferenciát tartottak szerdán a művészet és a politika kapcsolatrendszeréről Zalaegerszegen. A rendezvényt Kaján Imre, a Göcseji Múzeum igazgatója nyitotta meg. Beszédet mondott Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

A tanácskozás Kelényi György előadásával kezdődött. Az ELTE tanára a barokk építészet és politika mintaképéről, a budai várról beszélt.

A konferenciát tavaly rendezték meg először. Középpontjában a XX. század, azon belül pedig a zalai származású Kisfaludi Stróbl Zsigmond művészete állt. Idén a szakemberek az 1541 és 1849 közötti időszakot vették górcső alá.

A tudományos értekezésen ezúttal is bemutattak meghatározó zalai kötődésű alkotókat. Köztük Zrínyi Miklóst, Kazinczy Ferencet, Csokonai Vitéz Mihályt, valamint Pálóczi Horváth Ádámot és Orczy Lőrincet. A konferencia folytatódik, jövőre a 19. század második felével foglalkoznak.


Innovációs konferencia


Innovációs konferenciát tartottak csütörtökön Zalaegerszegen az Arany Bárány Hotelben.  A rendezvényt Rigó Csaba, Zala megye kormánymegbízottja nyitotta meg.

A Zalavíz Zrt. több ezer köbméter biogázt állít elő naponta. Ezzel tankolják járműflottájukat és a helyi volántársaság 10 autóbuszát. Az innovatív fejlesztés egyedülálló Magyarországon.

Ilyen élenjáró példákat sorakoztattak fel az Innotech konferencián. Az egyedi ötletek megvalósítására számos pályázati forrás áll rendelkezésre. Ezekről is tájékoztatták a résztvevőket.

A tanácskozást elsősorban szakmai céllal szervezték meg.

A rendezvényen az érdeklődők előadást hallhattak az egyedi ötlet levédésének fontosságáról, az e-mobilitásról és a térségi vállalkozások körében végzett innovációs felmérés eredményéről. A konferencián részt vettek a Ganz Szakközépiskola elektronikus és informatikus osztályának tanulói is, akik kérdésekkel fordultak a szakemberekhez.

A Mobilitási hét részeként egyébként csütörtökön a CIVINET, a magyar közlekedési problémákra megoldást kereső szervezet is fórumot tartott Zalaegerszegen.

Részletek és viók: http://zalaegerszeg.hu/cikk/24836/Innovacios_konferencia_Video

Fotók: Seres Péter


Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat