Egerszeginfo logo

Hírek

2015.08.29

ADA matracgyárat avattak városunkban


Átadták az osztrák ADA vállalat új matracüzemét szerdán Zalaegerszegen. A 8000 négyzetméteres csarnok egymilliárd forintból épült fel, s több mint 100 embernek ad munkát. A gyárban közel 60 különböző ágybetétet készítenek, amelyeknek nagy részét külföldön értékesítenek majd.

Twitter
A cég 1992 óta van jelen az országban, üzemegységeket működtetnek még a zalai Nován és Körmenden is.

Az üzem építése januárban kezdődött, vagyis kivitelezése rekordgyorsasággal valósult meg. A gyártás már javában zajlik, több száz matracot készítenek naponta. Ezzel jelentősen hozzájárulva Zalaegerszeg gazdasági fejlődéséhez.

Az ADA bevétele tavaly meghaladta a 37 millió eurót. A fejlesztés a magyar és osztrák gazdasági kapcsolatok erősödését példázza. Erről Glattfelder Béla, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár beszélt.

Az avató ünnepségen beszédet mondott a vállalat részéről Köck Michael. Az ügyvezető igazgató részletesen beszámolt a cég sikertörténetéről, ami - mint mondta - nem valósulhatott volna meg a magyar munkavállalóik nélkül.

Ezt követően Vigh László szólt a résztvevőkhöz. Az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy köszönhetően ennek a beruházásnak is 2000-ről 1300 főre csökkent a munkanélküliek száma Zalaegerszegen.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat