Egerszeginfo logo

Hírek

2015.08.28

Nyitott Igazságügy - Filmforgatás a Zalaegerszegi Törvényszéken


Az, hogy újságírók, tévések vannak jelen, s kamerák forognak a tárgyalóteremben többször is előfordul, de hogy egy rendező instruálja a tárgyalás szereplőit, arra Zalaegerszegen – egészen mostanáig – még nem volt példa. A Zalaegerszegi Törvényszék ugyanis 2015. augusztus 26-án forgatási helyszínné vált.
Twitter
A tárgyalóterembe kamerák költöztek, s a Zalaegerszegi Televízió munkatársai, valamint Mihály Péter rendező révén filmre vették egy fiktív bűneset tárgyalását.
 
A forgatás a Zalaegerszegi Törvényszék és a Zala Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztálya kezdeményezése nyomán indított Nyitott Igazságügy program részeként valósult meg. A törvényszék, a kormányhivatal, a Zala Megyei Főügyészség, a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2015 januárjában kötött együttműködést a nyitott projektre, amely céljai között szerepel, hogy a diákok gyakorlatiasabb módon, életszerű tapasztalatok révén jobban átlássák az igazságszolgáltatás rendszerét, tisztában legyenek cselekményeik súlyával és következményeivel. Ennek érdekében a felek egy kisfilm készítését vállalták. A film – amatőr diákszereplőkkel és a jogszolgáltatás valós szereplőivel -  a bűncselekmény elkövetésétől mutatja be a történteket, illusztrálva, mi történik a nyomozati szakaszban, mi az ügyészség szerepe, mit jelent az áldozatsegítés, miként alakul egy bírósági tárgyalás, s szemlélteti a büntetés-végrehajtási következményeket is.
A filmhez kapcsolódóan a diákoknak lehetősége lesz az adott intézményeket is felkeresni, s a valóságban is megtapasztalni a látottakat.
A filmet  a 2015/2016-os tanév I. félévében várhatóan már láthatják a diákok.

A Zalaegerszegi Televízió beszámolója a forgatásról itt érhető el:
http://zegtv.hu/index.php?mod=hr&hr_id=13894

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat