Egerszeginfo logo

Hírek

2015.07.09

Költözik az Időskorúak otthona


Várhatóan októberben költözik a Miasszonyunk Időskorúak Otthona a volt Pais iskola épületébe. A létesítmény átalakításának első üteme a terveknek megfelelően halad. A beruházás jelenlegi állásáról Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő és Marx Gyuláné, az otthon vezetője tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Twitter
A szociális ellátásra várakozók száma évről évre nő a zalai megyeszékhelyen. Ezért a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend az önkormányzattal közösen úgy döntött, hogy hamarosan a Pais Dezső Iskola épülete ad otthont a Miasszonyunk Időskorúak Otthonának – mondta el Balaicz Zoltán polgármester.

Az épület átalakításának első üteme rövidesen befejeződik. A beruházásnak köszönhetően az otthon az eddigi 34 helyett 50 főnek tud majd helyet biztosítani. Ezekben a szobákban 2-3 idős ember élhet majd együtt. Minden szobához külön vizesblokk tartozik, amely sokkal komfortosabbá teszi a mindennapokat. Az induláshoz azonban még több hiányosságot kell pótolnia az otthonnak.

Dr. Marx Gyuláné, a Miasszonyunk Időskorúak Otthonának vezetője egyebek mellett ezekről a hiányosságokról adott tájékoztatást. Összességében több mint 19 millió forint szükséges még ahhoz, hogy minden adott legyen a kezdéshez. Ehhez az önkormányzat és az otthon – a pályázati lehetőségek mellett – a lakosság segítségét is kéri.

Vigh László országgyűlési képviselő bízik abban, hogy októberre befejeződnek a munkák és egy komfortos idősek otthonával gazdagodik Zalaegerszeg.

A további felújítások mértékével arányosan az otthon tovább bővíti majd létszámát. Tervezik, hogy nappali ellátást, hospice szolgálatot és egy kápolnát is kialakítanak a jövőben.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat