Egerszeginfo logo

Hírek

2015.06.27

Elhitette, hogy sikeres üzletember


A Zalaegerszegi Törvényszék másodfokú büntetőtanácsa 2015. június 23-án hozott jogerős ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akit magát sikeres, magas rangú kapcsolatokkal rendelkező személynek feltüntetve több sértettet is megkárosított.

Twitter
A  vádlott 2012 augusztusában azzal tévesztett meg egy zalai sértettet, hogy azt mondta neki, hogy kapcsolatai révén meg tudja szerezni a sértett feleségének telefonos hívásforgalmát. Ezért cserébe 1.200 eurót (akkori árfolyamon kb. 340.000 forint) kért és kapott a sértettől, akinek azt ígérte, hogy egy héten belül meglesz a híváslista. Alig telt el azonban pár nap, a vádlott találkozóra hívta a sértettet, s közölte vele: Svájcban szeretne értékesíteni egy magyarországi telket a rajta lévő ásványvízkúttal, s ehhez 2.000.000 Ft-ot kért kölcsön. A sértett ennyit nem, de 450.000 Ft-ot átadott később a vádlottnak, aki ebből  65.000 Ft-ot visszafizetett.
A vádlott 2012 nyarán egy másik sértettnek ingatlanértékesítéshez ajánlotta fel a segítségét, mondván tud egy orosz vevőt a sértett által eladásra kínált kehidakustányi ingatlanra. Cserébe 50.000 Ft-ot kért és kapott, ám valójában nem állt szándékában „segíteni”. Nem sokkal ezután egyik régi ismerősét szintén ingatlan adás-vétellel hitegette. Magát sikeres üzletembernek beállítva a férfi bizalmába férkőzve, azt állította, megvenné a zalakarosi sértett házát, de végül 130.000 Ft kölcsönt kért, amelyet nem adott vissza.
A vád a vádlott terhére rótta azt is, hogy egy siófoki szállásadónak az állította, hogy olasz vendégeinek az egész panziót lefoglalja. Azt a látszatot keltette, miszerint az ehhez szükséges összeg a rendelkezésére áll, ám amikor fizetésre került a sor, azt mondta, valószínűleg a vendégeknél maradt a táskája, mivel nem volt nála semmi pénz, de fontos elintéznivalója van, kölcsönt kért a szállásadótól, aki 40.000 Ft-ot adott át neki. Egy másik szállodavezető előtt jómódú üzletembernek mutatkozott, s kihasználva annak jóhiszeműségét közel 1.400.000 Ft-ot kért és kapott kölcsön tőle.  
Mindezek mellett ki nem fizetett patyolatszámlák, vissza nem adott „baráti kölcsönök”, valamint saját céljaira felhasznált előlegek is terhelik a vádlottat, aki összesen közel 2.500.000 Ft kárt okozott a sértetteknek.

A vádlottal szemben 2015. február 11-én hozott első fokon ítéletet a Zalaegerszegi Járásbíróság. Akkor a férfit bűnösnek mondták ki több rendbeli, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és vétségében. A bíróság mint visszaesőt halmazati büntetésül 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az indokolásban elhangzott: a vádlott jogtalan haszonszerzésre törekedve követte el a cselekményeket, oly módon, hogy magát sikeres, kapcsolati tőkével rendelkező üzletembernek beállítva megtévesztette a sértetteket. A kölcsön kért összegek visszafizetésére - állításával ellentétben - nem volt reális lehetősége.
 
A döntés ellen a vádlott és védője fellebbezett, így került a Zalaegerszegi Törvényszék másodfokú tanács elé, amely helyben hagyta az első fokon  született döntést.
Az ítélet jogerős.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat