Egerszeginfo logo

Hírek

2015.05.23

Városunk is csatlakozik


Klímavédelmi kezdeményezést indított Áder János, köztársasági elnök. Ehhez egyhangú döntéssel csatlakozott a Megyei Jogú Városok Szövetsége, melynek tagja Zalaegerszeg is. Ez egy világméretű összefogás a közelgő párizsi klímacsúcs alkalmából, amivel a felmelegedés hatásaira, köztük a szélsőséges időjárásra hívják fel a figyelmet.

Twitter
A részletekről pénteken tartottak sajtótájékoztatót.

Zalaegerszegen négy biogázzal működő helyi járatú busz közlekedik. Ezek károsanyag-kibocsátása elenyésző a gázolajjal üzemelőkhöz képest. Így és még számos egyéb módon óvja környezetét ökoprogramjaival a város.

Balaicz Zoltán polgármester kiemelte: a kezdeményezéshez bárki csatlakozhat a http://www.elobolygonk.huweboldalon. Cél, hogy ezt a felhívást hazánkban legalább 2 millióan aláírják.

Magyarországon a klímaváltozás legsúlyosabb következményei a legnagyobb folyóinkat érintő árvizek. Áder János interjújában a Duna és a Tisza árvízhelyzetét emelte ki mint sürgősen megoldandó problémát: szerinte elsősorban a már adott körülményekhez való alkalmazkodás a feladatunk. „Az a lényeg, hogy a kialakult helyzetben hogyan alkalmazkodunk a megváltozott körülményekhez” - mondta a köztársasági elnök, majd hozzátette:  "Tehetetlenül szemléljük a részben általunk előidézett klímakárosító hatások következményeit, vagy próbálunk ellene tenni valamit?"


Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat