Egerszeginfo logo

Hírek

2015.05.04

Nesze semmi, fogd meg jól!


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Otthon Melege Program keretében meghirdetett Társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatása alprogram esetében a pályázatok benyújtását a nyugat-dunántúli régióban a forrás kimerülése miatt 2015. április 30. napjával határozatlan időre felfüggeszti.

Twitter
Városunkban rengeteg társasház évtizedek óta várta, hogy központi támogatással végre elvégezhesse a homlokzatszigetelést és egyéb energetikai beruházásokat. Örömmel értesültek februárban a pályázat kiírásról, majd annak benyújtása határidejének április 30-i meghosszabbításáról. Sok-sok munkát, energiát, pénzt fektettek a pályázat előkészítésébe. Több közgyűlésen döntöttek, hitelfelvételről, vállalkozó kiválasztásáról és bíztak a pályázat sikerében.

Az április 30-án 00.00 órától feltölthető társasházi pályázatokat azonban aznap felfüggesztették a forrás kimerülése miatt. Mondani sem kell, hogy hatalmas a csalódás városunk sok társasházi közössége számára, hiszen a pályázatíróknak egy bonyolult, több oldalas informatikai rendszer feltöltésében kellett dolgozni. Az idő rövidsége miatt annak, akinek több társasház pályázatát is fel kellett tölteni, fizikai képtelenség volt megtenni azt.

Ismét a pesszimistáknak lett igazuk, amikor előre vetítették ezt a forgatókönyvet, mondván, hogy a csak "csókosoknak" íródnak ezek a pályázatok?
Országosan 10 milliárd, a nyugat-dunántúli régióra 1,2  milliárd Ft összeg tudjuk, hogy nagyon kevés, hiszen egy Győr léptékű városnak is kevés lenne ez az előirányzott pályázati pénz. Elgondolkodtató, hogy a kiíró támogató miért nem gondolta ezt végig, és kisebb régiós, vagy akár városi felosztásban hirdette meg az Otthon Melege programot.
Marad a "keserű pirula és a rossz szájíz" rengeteg zalaegerszegi társasházi tulajdonos számára. Ismét  csak futhatnak a pénzük után!
Forrás: Kormany.hu

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat