Egerszeginfo logo

Hírek

2015.04.30

Gazdaságfejlesztés Zalaegerszegen


Egyhangúlag elfogadta Zalaegerszeg fejlesztési stratégiáját a Parlament április 28-án. Ez az a megállapodás, amit két héttel ezelőtt írt alá Orbán Viktor miniszterelnök és Balaicz Zoltán, polgármester. Az együttműködés értelmében a zalai megyeszékhelyen hét különböző beruházás valósul meg a következő 10 évben.
Twitter
A részletekről – amik a Magyar Közlönyben is megjelentek - szerdán tájékoztatták az újságírókat.

Élhető, sikeres és versenyképes város lesz 2020-ra Zalaegerszeg. Köszönhetően a tervezett beruházásoknak – hangzott el a sajtótájékoztatón. Mint kiderült: a közúthálózat fejlesztésének első üteme három éven belül megvalósul, vagyis 2018-ra elkészül a várost az M7-es autópályával összekötő négysávos gyorsforgalmi út. Ezután pedig a tervek szerint elkezdődik a zalai megyeszékhely és Vasvár közötti szakasz megépítése. Az is biztosra vehető továbbá, hogy bővítik az északi ipari parkot. Ott - többek között - egy duális szakképző központ létesül – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, polgármester.

A beruházások legfőbb célja, hogy befektetőket csábítsanak a városba. A fejlesztések jelentősen meghatározzák majd Zalaegerszeg, s egyben Zala megye jövőjét is.

Vigh László hozzáfűzte: 200 millió forintot lobbizott ki az Aqua City felújítására. Emellett úgy tűnik, hogy lesz kormányzati forrás a Hevesi Sándor Színház rekonstrukciójára is.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat