Egerszeginfo logo

Hírek

2015.04.28

8 év fegyház szemérem elleni erőszak miatt


Felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette, illetve ennek kísérlete miatt 8 év fegyházra ítélt a Zalaegerszegi Járásbíróság egy volt rendőrt.

Twitter
A zalai vádlott 2011 őszén baráti kapcsolatot alakított ki kiskorú gyermeke iskolatársának szüleivel. A két család összejárt, a két fiúgyermek többször is együtt töltötte az időt, némely alkalommal a vádlottnál éjszakáztak. 2011 novemberében egy ilyen alkalommal a vádlott ittas állapotban szexuálisan közeledett a kiskorú fiúhoz. A sértett ellenkezett, többször is megütötte a férfit, majd megpróbált elmenekülni, de a zárt bejárati ajtón nem tudott kimenni. Ezt követően a sértett visszament a szobába, s az ágy alá bújva töltötte az éjszakát.  
A férfit vádolták azzal is, hogy 2012 tavaszán egy kiskorú kislányhoz közeledett hasonló módon. A sértett édesanyja és a vádlott között szerelemi viszony alakult ki, s a vádlott többször is vigyázott a gyermekre, akinek egyik éjjel, miközben a gyermek aludt, a takarója alá nyúlt és simogatni kezdte. A kislány megijedt, felkelt, átült a fotelbe, s mikor a vádlott elaludt, kimászott az ablakon. Hazaérve  otthon azt mondta, hogy a vádlott horkolt, nem tudott aludni és eljött.

A Zalaegerszegei Járásbíróságon  a nyilvánosságot kizárva tárgyalt   ügyben 2015. április 23-án született ítélet. A bíróság az első eset miatt bűnösnek mondta ki a férfit felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettében, valamit a második eset miatt felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak bűntettének kísérletében, s halmazati büntetésül 8 év fegyházra ítélte, valamint 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.
A vádlott tagadta a terhére rótt cselekmények elkövetését. Védekezésében a gyermeki fantázia szüleményeként nevezte meg a sértettek által elmondottakat, s utalt arra is, hogy a bizonyítékok között szereplő,  a közte és a sértett fiú között zajló elektronikus levelezés tartalma nem valós, annak némely részét megváltoztatták, kiragadva a szövegkörnyezetből egy-egy rész más értelmezést kap, nem a valóságot tükrözi. A számítástechnikai szakértői vélemény ezt egyértelműen cáfolta - hangzott el az ítélet indokolásában. A bíróság a kétséget kizáróan hiteles sértetti vallomások, a tanúvallomások, a szakértői vizsgálatok, illetve vélemények, az okirati bizonyítékok alapján a vádirattal egyező tényállást állapított meg.  Mint dr. Seruga Teodóra tanácselnök kifejtette: ha az egyik családtag révén nem kerül nyilvánosságra a levelezés tartalma, a két sértett valószínűleg sohasem beszél arról, ami velük történt. A több mint 14 ezer egymás között váltott üzenetben pedig több utalás is van a cselekményekre.  A bíróság kiemelte: a cselekmény büntetési tétele jelen esetben 5-15 év, s súlyosbító tényező, hogy a vádlott rendőrként követte el a cselekményeket, ezzel megingatta a rendőrségbe vetett közbizalmat is.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, valamint a védő kérte az előzetes letartóztatás alatt álló védence szabadlábra bocsátását. Ezt a bíróság hivatkozva a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a kiszabott büntetési tétel nagyságára elutasította. Ezen döntést is megfellebbezte a védő és a vádlott.

A fotók illusztrációk!

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat