Egerszeginfo logo

Hírek

2015.04.28

Rend, tisztaság, turisták, befektetők


Rendbe hozza a város vezetése az elhanyagolt önkormányzati és magántulajdonban lévő épületeket, illetve területeket. Ezt a közeljövőben a tavaly decemberben módosított Köztisztaság és Településtisztaság Fenntartásáról szóló rendelet alapján végzik el.

Twitter
Az önkormányzatnak a városlakók már korábban jelezték, hogy több olyan ingatlan, épületrész és üres telek van, melyek évek óta rontják a városképet. Ennek orvoslására az elmúlt időszakban nem volt megfelelő jogszabályi háttér. Most több olyan munka kezdődik, melynek következtében megújul többek között az egykori Zóna étterem, a volt Color Ruházati Szövetkezet, a Balaton Szálló és a Ruhagyár épülete is.

Zalaegerszeg első köztisztasági rendeletét 2004-ben alkották. Ezt 2014 végén azért módosították, hogy jogszabályba foglaltan is legyen lehetőség a városképet elcsúfító épületek és területek felszámolására.

A területek későbbi hasznosítása nemcsak a helyiek, hanem a városba érkező turisták és befektetők érdeke is. Ezeknek a munkálatoknak köszönhetően az ide érkezők sokkal jobb képet alkotnak majd a megyeszékhelyről.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat