Egerszeginfo logo

Hírek

2015.04.02

Egerszegi zugügyvéd továbbra is rács mögött


Most is börtönben van, és valószínűleg sokáig ott is marad az a zalaegerszegi volt ügyvéd, aki ellen zugírászat miatt emeltek vádat. A férfi jelenleg csalás miatt ül, de okozott már halálos balesetet is. Korábban már törölték az ügyvédi és jogtanácsosi névjegyzékből, de tovább tevékenykedett.
Twitter
A 60 éves férfit 2006-ban törölte az ügyvédi névjegyzékből a Zala Megyei Területi Ügyvédi kamara, mivel nyolc hónap felfüggesztettet kapott, mert ő volt a felelőse egy két halálos áldozatot követelő balesetnek.A baleset után történhetett vele valami, mert azóta folyamatosan zűrös ügyekbe keveredik.

Nem tetszett neki a kizárás

A volt ügyvéd nem fogadta el, hogy kizárták a kamarából, ezért úgy döntött, hogy folytatatja a jogászkodást. Általában fiktív munkaszerződéseket kötött, és alkalmazott jogtanácsosként dolgozott.

A bíróság 2009-ban már a jogtanácsosi névjegyzékből is törölte, és zugírászat, valamit jogosulatlan gazdasági előny szerzése miatt egy év börtönre ítélte, amelyet két évre felfüggesztettek.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője az Origónak azt mondta, hogy a férfi 2008-ban is kapott egy felfüggesztett börtönbüntetést, csalás miatt.

Tovább tevékenykedett

A férfi még ezután sem adta fel, az anyja, majd egy másik ember cégében ügyvédkedett. Egyebek mellett megbízási szerződéseket kötött, iratokat vett át, jogi tanácsadást nyújtott, okiratokat, keresetlevelet, beadványokat, adásvételi, bérleti, engedményezési és más szerződéseket írt.

 Az ügyeit iktatta, és arra is figyelt, hogy az iratokat egy másik ügyvéd ellenjegyezze, ha erre szükség volt.

A férfi ellen most újra zugírászat miatt emeltek vádat a 2010 és 2013 közötti ügyei miatt.

Az ügyész fogházbüntetést javasol, és azt is szeretné elérni, hogy az eddigi felfüggesztett büntetéseket is ülje le. Jelenleg csalás miatt van börtönben, tavaly ítélték el.

Forrás: Origo

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat