Egerszeginfo logo

Hírek

2015.03.28

Ülésezett a Pannon Városok Szövetsége


Megtartotta első ülését a Pannon Városok Szövetsége, melynek Zalaegerszeg is tagja.  Az együttműködést a Pannon Egyetem decemberben kezdeményezte, melyhez a Pannon Térség legtöbb megyei jogú városa és városi státuszú települése is csatlakozott. Balaicz Zoltán polgármester elmondta: az egyetem kérésére a megyeszékhely belépett a szövetségbe.

Twitter
Pannon Tudás Park

633 millió forint uniós forrásból valósul meg a Pannon Egyetem, Veszprém, Zalaegerszeg és Nagykanizsa megyei jogú városok közötti együttműködési projekt. Ennek célja, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a városok és a felsőoktatási intézmény között.

A projekt indítását sajtótájékoztatón jelentették be Veszprémben, a konzorciumot vezető Pannon Egyetem székhelyén. Mint ahogy dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár fogalmazott, az elkövetkező időszak feladata a vállalkozások megújulásának ösztönzése, ami sokkal hatékonyabban működhet összefogással.

A konzorciumban Zalaegerszeg elsősorban a duális mérnökképzésével érintett. Balaicz Zoltán polgármester szerint fontos, hogy a városban és a térségben működő cégek szakember utánpótlásáról gondoskodjanak. Mint hozzátette: azért jelentős ez az együttműködés, mert segíti a helyi vállalkozásokat és a gazdaság fejlesztését is oly módon, hogy közben szem előtt tartja a kutatásfejlesztést és az innovációt.

Mint nyilvánvalóvá vált, a projekt akkor lesz eredményes, ha az együttműködés következtében hozzáadott értékekkel rendelkező termékek és szolgáltatások jönnek létre. Ez többek között a környezetvédelmet, az energetikát, az informatikát, valamint a gépipart érinti.

Fotó: Seres Péter

 

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat