Egerszeginfo logo

Hírek

2015.03.20

Megérkezett a COOP élelmiszer-adománya Zala megyébe


A Coop Segély Alapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén 7095 különleges ellátást igénylő gyermek étkeztetését támogatja országszerte. A Coop Segély kamionja 173 gyermek részére jutatta el élelmiszeradományát Zala megyébe.

Twitter
A Coop Segély Alapítvány a 2011 és 2013. évi támogatási programját folytatva, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén 7095 „különleges ellátást igénylő” gyermek étkeztetését segíti 60 tonna súlyú, 20 millió forint értékű élelmiszeradomány országszerte. Az Alapítvány az adományozási program keretében valamennyi, állami gondozásban élő különleges szükségletű gyermeket – három év alatti, illetve kortól függetlenül fogyatékos és tartós beteg – támogat függetlenül attól, hogy intézményben vagy nevelőszülőknél nevelkednek. „Az idén 20 éves COOP üzletlánc igazgatóság tagjainak személyes részvételével, COOP saját márkás termékekből összeállított egységcsomagokon keresztül valósítjuk meg az adományozás. Az alapélelmiszereket tartalmazó (liszt, olaj, tej, tészta, rizs stb.) termékek minőségéért a COOP üzletlánc felelősséget vállal és egyben gondoskodunk a logisztikáról, az adományok megyékbe történő eljuttatásáról” – kezdte beszédjét Pintér Imre, a Grót COOP Zrt. vezérigazgatója és a Coop Segély Alapítvány képviselője Zalaegerszegen, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ Zalaegerszegi Gyermekotthonában tartott, adományátadással egybekötött sajtóeseményen.

Majd folytatta: „Zala megyében 173 főt, 1,45 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, mellyel példát kívánunk nyújtani más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra”.

Az országos szintű rendezvénysorozat megyei átadási eseményén Pintér Imre jelképesen átadta az élelmiszeradományt Billege Imrénének, a Zala Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatójának, aki gondoskodik annak megyei elosztásáról. „Ismerősként köszöntjük már a COOP-ot nálunk, hiszen harmadik alkalommal hozta el alapítványán keresztül adományát az üzletlánc” – mondta Billege Imréné, majd hozzátette, hogy munkatársaikkal mindent megtesznek annak érdekében, hogy a segítség mihamarabb eljusson minden, a megyében érintett gyermekek számára és reményét fejezte ki, hogy a jövőben tovább folytatódik ez az adományozási hagyomány.

„Szívmelengető érzés látni ezt sok csillogó gyerekszemet – kezdte hozzászólását Györe Edina. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója örömét fejezte ki, hogy a COOP folyamatosan nyomon követi a gyermekek sorsát és folyamatosan támogatja őket. „Biztos vagyok benne, hogy jó helyre kerül az adomány” – zárta gondolatait Györe Edina.

„A mai esemény számunkra egy nagyon fontos üzenetet közvetít, mégpedig, azt, hogy nem vagyunk egyedül” – mondta Józsi Anikó az intézmény vezetője. Hangsúlyozta, hogy számukra a munkájuk hivatás és hatalmas elköteleződés, így nagy öröm, hogy másoknak is fontosak az apróságok. „Szinte biztos vagyok benne , hogy a COOP-hoz hasonló társadalmi felelősségvállalás nélkül nem valósulhat meg valódi társadalmi integráció” – tette hozzá Józsi Anikó.

„Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket” – ezzel a Dosztojevszkij idézettel kezdte hozzászólását Rigó Csaba, amellyel a gyermekek iránti érzéseit kívánta kifejezni. A Zala Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja COOP Csoport gazdasági súlyát érzékeltetve elmondta, hogy a 2013. évi 550 milliárdos árbevételük megegyezik a magyar fekvőbeteg-ellátás költségvetésével, valamint a 32 000-es munkavállalói létszámot a 20 kormányhivatalban és a miniszterelnökségen foglalkoztatottak létszámához hasonlította. Rigó Csaba végül kiemelte, hogy Kormányhivataluk büszkén áll hasonló kezdeményezések mellé.

„Öröm látni egy olyan gazdasági szereplőt, amely olyan széleskörű társadalmi programokat működtet, mint a COOP. Az ilyen magatartás ma sajnos nem mondható általánosnak” – hangsúlyozta Bali Zoltán. Zalaegerszeg Önkormányzatának önkormányzati képviselője, a Gazdasági Bizottság elnöke szerint például az ilyen alkalmak teremtenek szoros kapcsot egy önkormányzat és egy gazdasági szereplő között. Bali Zoltán hozzátette, hogy önkormányzatuk is igyekszik minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a segítségnyújtás fontosságára.

Az adományátadáson túl Pintér Imre vezérigazgató egy gyümölcsökkel és müzli szeletekkel megrakott nagy kosarat adott át az intézményben élő gyermekek számára.

Forrás: SKY Marketing Kft.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat