Egerszeginfo logo

Hírek

2015.03.18

Új szobor ékesíti májustól a Dísz teret


Hamarosan új köztéri alkotás ékesíti a zalaegerszegi Dísz teret. A szobor elhelyezéséről a márciusi közgyűlésen döntöttek a képviselők. Ezen a helyen áll majd a zalai nemest formázó alkotás májustól.

Twitter
Látványtervét már korábban megismerhették a városlakók. A mű Zalaegerszeg rendezett tanácsú várossá válásának 130. évfordulójára készül. Mint megtudtuk, hat és fél milliós elkészítési költsége nem jelent plusz kiadást a város számára. Ezt ugyanis a belvárosi rehabilitációs program Európai Uniós, 100 százalékban finanszírozott támogatása teszi lehetővé. A szobor a helyi identitás, a lokálpatriotizmus erősítését szolgálhatja. Az alkotást Farkas Ferenc, kétszeres Zalaegerszegért díjas szobrászművész készíti. Mint mondta, műve az egykori Zala vármegyét is szimbolizálja.

A művész elmondta: a szobor másfél hónap kemény munkájának eredménye. Átadását hivatalosan az ünnepi közgyűlés előtt, május 15-ére tervezi a városvezetés.

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat