Egerszeginfo logo

Hírek

2015.03.13

Tanulságul szolgálhatnak!


7 rendbeli szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek a Nagykanizsai Járásbíróság azt a nagykanizsai férfit, aki több alkalommal, nyilvános helyeken nőket inzultált. 3 évre felfüggesztve 1 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a társasházi közös képviselőt, akit folytatólagosan elkövetett sikkasztássál és más bűncselekményekkel vádolt meg az ügyészség.

Twitter
Börtönbüntetés szeméremsértés miatt

A vád szerint a vádlott 2014 áprilisa és júliusa között több Zala megyei településen is (Nagykanizsa, Pókaszepetk, Zalaegerszeg) szeméremsértő módon viselkedett.  Számára ismeretlen fiatal lányokat,  nőket szólított le különböző indokkal az utcán. Egyesektől akitől pénzt, másoktól útbaigazítást kért, majd hirtelen mozdulattal, durván megmarkolta a mellüket, ezzel a sértettek emberi méltóságát megsértve. Három alkalommal nyilvános helyen a nemi szervét mutogatta, s  önkielégítést végzett.  

Az ügyben eljáró Nagykanizsai Járásbíróság 2015. március 11-én 7 rendbeli szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek, s halmazati büntetésül, mint visszaesőt 1 év 4 hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, s 2 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.  
 
Az ítélet nem jogerős, a vádlott fellebbezett ellene.Sajátjaként bánt a társasház pénzével


3 évre felfüggesztve 1 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt a társasházi közös képviselőt, akit folytatólagosan elkövetett sikkasztássál és más bűncselekményekkel vádolt meg az ügyészség.

A vádlott 2003 februárja óta egy nagykanizsai társasház közös képviselője. A vád szerint 2009-2012 között több esetben is kifogásolható volt a társasház gazdálkodása. A társasház nem rendelkezett számviteli politikával, illetve pénzkezelési szabályzattal, költségvetés, leltár, pénzleltár sem mindig készült. A pénzeszközök könyvelése nem volt teljes körű: a vádlott a  pénztárba befolyt összegeket nem, vagy nem szabályszerűen fizette be a ház üzemeltetési bankszámlájára, illetve a bankból felvett összegeket sem mindig bevételezte a pénztárba. A 2009-2011. években a vádlott a társasház számlájáról 4.850.000 Ft összeggel a sajátjaként rendelkezett.
Mindemellett kiderült: a vádlott hamis bizonyítványokat mellékelt a jegyzőnél leadott társasház kezelői tevékenységet bejelentő formanyomtatvány mellé.
A vádlottat 2015. március 10-én bűnösnek mondta ki a bíróság folytatólagosan elkövetett sikkasztás, folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértésének, valamint közokirat-hamisítás bűntettében, s 1 év 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évre felfüggesztette és 3 évre eltiltotta a társasház kezelői tevékenység gyakorlásától. Mindemellett a bíróság kötelezte a vádlottat az okozott kár és kamatai megtérítésére az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül.
Az ítélet nem jogerős, a felek 3 nap gondolkodási időt tartottak fenn, a fellebbezés megfontolása végett.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat