Egerszeginfo logo

Hírek

2015.03.08

Ki kicsoda? - Ügyvéd, ügyész, jogász és ülnök a tárgyalóteremben


Középiskolások és főiskolások tettek látogatást  a Zalaegerszegi Járásbíróságon március első hetében. A Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. és 12. évfolyamos diákjai, majd a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar - Zalaegerszeg 26 diákja érkezett az intézménybe és a tárgyalóterembe.

Twitter
2015. március 4-én a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium 11. és 12. évfolyamos diákjai érkeztek a bíróságra. A 33 fős csoport először rövid sétát tett a törvényszék épületében, megismerkedve annak történetével, megtekintve a bírósági tárlatot.  A bíróság sajtótitkára a bírósági rendszer felépítése, és a tárgyalótermi tudnivalók mellett a sajtómunkáról is tájékoztatta a diákokat, akik néhány konkrét, korábban kiadott sajtóközlemény segítségével  bepillantattak az elmúlt hetek, hónapok bírósági történéseibe is.

A tanulók részétől több kérdés is felmerült. Így például az, hogy mi a különbség az ügyvéd, az ügyész és a jogász között, tárgyalt-e a bíróság a közelmúltban emberölést vagy hogy az állatkínzással kapcsolatban milyen szigorúak a büntetési tételek.

Ezt követően a fiatalok  részt vettek egy büntetőtárgyaláson, melyben egy fiatal vádlottal szemben hozott ítéletet a bíróság: A fiatalok közösen szórakoztak, majd egyikük elemelte legjobb barátja bankkártyáját, s 30.000 Ft-ot vett le róla. A bíróság tettéért megrovásban részesítette.

2015. március 5-én reggel a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar - Zalaegerszeg 26 diákja érkezett egy ittas vezetéssel vádolt férfi tárgyalására. A tárgyalás előtt a hallgatók rövid tájékoztatást kaptak a törvényszékről, a jogrendszerről, s a tárgyalás menetéről. Mivel a tárgyalás védő jelenléte nélkül zajlott,  az ítélkező bíró kitért ennek okára és lehetőségére, valamint a közelgő ülnökválasztás kapcsán bővebben szó esett az ülnökök szerepéről is.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat