Egerszeginfo logo

Hírek

2015.02.25

Natúr fogápolás – egzotikus ízek, adalékok nélkül


Aki nem járatos a natúrkozmetikumok világában, annak elsőre különösen hangozhat ezek használata fogápolásra, pedig vegyi anyagok nélkül is tökéletesen tisztán tarthatjuk fogainkat és szánkat. A különböző növények fogápolási célú alkalmazása szinte egyidős az emberiséggel.
Twitter
A kellemetlen illatú lehelet ellen már az ókorban is igyekeztek felvenni a harcot, elsősorban mentalevelek rágcsálásával, mely az illatok elfedése mellett bizonyos szintig a fogápolásban is szerepet játszott. A későbbiekben a mentalevelet már vízben oldották fel és így a korai szájvizek is kialakultak. Szintén kedvelt volt a mézben kifőzött illatos növényekből  gyúrt golyócska, mely a kellemes lehelet mellett – a méznek köszönhetően – fertőtlenített is. A növényi részek rágcsálását később felváltotta a homokkal vagy más zúzalékkal kevert paszta szerűség, amit ujjal kentek fel a fogakra. A kezdeti fogkefék pedig a megrágott végű botokból készültek, melyeken a rágás nyomán kiszőrösödött végződés tökéletesen megfelelt a célnak. Az arab világban ma is rágcsálják az ún. Miswakot, ami arak- vagy másnéven fogkefefáról letört botocska. Ez rágcsálása közben csersavban, tanninban gazdag levet ereszt, ami szintén a fertőtlenítésben játszik fontos szerepet.

A fogápolásra használt ezközök és anyagok sokat fejlődtek az elmúlt évszázadokban, de ma is alapvető a kellemes lehelet és a fertőtlenítő hatás iránti igény. Jó hír a natúrtermékeket kedvelők számára, hogy ezeket a hatásokat vegyi anyagok nélkül is könnyedén el lehet érni. A Dr. Organic termékcsaládban is három különböző hatóanyag kombináció áll rendelkezésre természetesen adalék- színezőanyag és parabénmentes formában.

A szájá́polá́s területén „csodaszerként” tekinthetünk a teafára, melynek egyaránt kiaknázható́ regenerá́ló és fertőzés gátló tulajdonsága. A tiszta teafa olaj 48 nagyon fontos összetevoőt tartalmaz. Miközben eltávolítja a szennyeződé́seket és a mé́reg anyagokat, antibakteriális hatásával vé́d a fertőzé́sekkel szemben. A Dr. Organic teafa fogkrém hármas hatású összeté́teé́vel megnyugtatja az ínyt, fehé́ríti a fogakat é́s gátolja a szuvasodást. Kovaföld, alga, vadgesztenye és teafa kivonatot tartalmaz.

Természetes antibakteriá́lis hatá́sá́val tisztítja a fogakat é́s haté́stalaní́tja a fogszuvasodá́sé́rt felelős baktériumokat. Citromos-mentolos friss leheletet biztosí́t. A teafás szájvíz elűzi a rossz leheletet, nyugtatja az irritált fogínyt, megakadályozza a lepedé́kké́pződést, mentolosan friss é́s tiszta érzé́st hagy a szájban.
Az Aloe vera neve hallatán mindannyiunknak a nyugtató hatás jut először eszünkbe, ám ennek a növénynek az íze is kellemes, így fogkrémnek, szájvíznek egyaránt tökéletesen megfelel. A fogkrém összetétele további természetes anyagokkal is kiegészül: a kovaföld és izlandi zuzmó természetes módon fehérítik a fogakat, a vadgesztenye védi és erősíti az ínyt, gátolja a szuvasodást és fogkőképződést. Amennyiben az Aloénál még kellemesebb ízre vágyunk, akkor a gránátalmás termékcsaládból is választhatunk fogkrémet, mely a fentebb említett további összetevők segítségével azonos hatásra képes, friss mentolos, gyümölcsös leheletet biztosítva.

Láthatjuk tehát, hogy a fogápoláshoz használt szerekkel szemben támasztott igényeknek napjaink natúrkészítményei is tökéletesen megfelelnek anélkül, hogy felesleges anyagokat vinnénk be a szervezetbe.

Forrás: Napvándor

Szóljon hozzá...


Programajánló

2022. augusztus
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat