Egerszeginfo logo

Hírek

2015.02.24

Gyermekek öröme a színházban


A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából február végén a Fodor András Általános Iskola 45 hátrányos helyzetű kisdiákja látogathatott el a Hevesi Sándor Színház Az Anyu én vagyok! című előadására. A gyerekek közül sokan most láttak először igazi színházi előadást.

Twitter
A K&H tavaly szeptemberben hirdette meg a K&H a hátrányos helyzetűekért programját, amelyben a 47 leghátrányosabb helyzetű kistérségben élők – elsősorban a gyerekek – számára nyújt segítséget a K&H eddigi négy kiemelt támogatási területén – a gyermekegészségügy, az előadó-művészet, a fiatalok oktatása és a sport területén. A program keretében a Pénzintézet hátrányos helyzetű fiatalokat visz különböző színházi, komolyzenei programokra.

A K&H a hátrányos helyzetűekért program jóvoltából 2014. szeptember óta 380 általános iskolás gyerek vehetett részt különböző kulturális eseményeken, így a Színházak Éjszakája előadásain, a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjein, a pécsi Pannon Filharmonikusok, az Egri Pinceszínház, a Fővárosi Nagycirkusz, a Nemzeti Táncszínház, vagy a Magyar Állami Operaház programjain.

„A hátrányos helyzetű családok mindössze néhány tízezer forintból gazdálkodnak havonta. Komoly nehézséget jelent nekik az élelem, a ruházat, a megfelelő lakhatási feltételek biztosítása a gyermeknek. Számukra egy mozi, egy színház vagy egy koncert olyan luxus, amit nem engedhetnek meg maguknak” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A Somogy megyei Lengyeltóti általános iskolája hátrányos helyzetű diákjai meglehetősen ingerszegény környezetben élnek, a mozi és a színház csak álmaikban szerepel. Közülük 45-en most a K&H jóvoltából a Hevesi Sándor Színház Az Anyu én vagyok! című előadására látogathattak el Zalaegerszegre, ami legtöbbjüknek élete első kulturális élményét, első igazi színházi előadását jelentette.

„Ezek a gyerekek az élet számos területén tapasztalják a hiányosságokat, a szűkösséget. Nagy segítség számukra, ha akárcsak néhány órára, de kiragadjuk őket ebből. Egy színházi vagy komolyzenei előadás, egy kirándulás a fővárosba, mind-mind életre szóló élményt jelentek nekik, és egyúttal megmutatják a továbblépés lehetőségét is” – mondta Horváth Magyary Nóra.
 
„A gyerekek nagy izgalommal várták az utazást, előadást. Nagyon színvonalas, remek szórakozásban volt részünk. Jó volt látni, hogy tanulóink milyen vidáman, feldobva jöttek ki a színházból. Nem is kellett kérdezni őket, csak úgy dőltek belőlük az élmények. Sokat tanultak a toleranciáról, a szeretet fontosságáról. Köszönjük a K&H Banknak, hogy lehetővé tette számunkra a színházlátogatást, sajnos ebben az évben számunkra ez volt anyagi okokból az egyetlen ilyen lehetőségünk” – mondta el Bertókné Vass Mária, a Fodor András Általános Iskola egyik tanára.
    
A K&H a hátrányos helyzetűekért program nem más, mint egy hosszú távú befektetés, hiszen Magyarország jövőbeni gazdasági és társadalmi fejlődése azon múlik, hogy a most felnövekvő generáció felnőttként mennyire lesz boldog, egészséges, képzett, egyszóval mennyire tud teljes életet élni.

Forrás: WELL PR Ügynökség

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat