Egerszeginfo logo

Hírek

2015.02.16

1,8 milliárdos járműipari, gépipari és mechatronikai projekt indul jelentős zalaegerszegi tartalommal


1,8 milliárd forint összköltségű pályázat nyerteseként, versenyképességi programnak az indulását jelezték, amely jelentős mértékben járulhat hozzá a térség, a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ (Vas és Zala megye) vállalati és felsőoktatási fejlődéséhez! A Kormány az 1667/2012. (XII. 20.) határozata alapján a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központot kiemelt járműipari központtá nyilvánította.
Twitter
A projekt célja a stratégiai ipari ágazatok gyártási technológiáihoz és termékeihez kapcsolódó kutatás-fejlesztési feladatok, háttérkutatások megvalósítása. A program végrehajtása során a járműipari-gépipari-mechatronikai terület regionális szinten jelentős szereplői országos és nemzetközi partnerek részvételével jövőbe mutató, stratégiai jelentőségű, szakmailag jól körülhatárolt és összefüggő kutatás-fejlesztési feladatok megoldására irányuló célzott kutatást valósítanak meg. A fejlesztési program végrehajtására hazai, illetve multinacionális gyártó-vállalatok, valamint országosan és nemzetközileg elismert egyetemek, kutatószervezetek közreműködésével kerül sor. Az 1,819 milliárd forint összköltségvetésű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 1,646 milliárd forint összegű központi támogatás segítségével. A megvalósítás határideje 2017. június 30.

A konzorcium vezetője: Opel Magyarország Kft. (Szentgotthárd)

A konzorcium tagjai:

-         iQor Global Services Hungary Kft. (Szombathely)

-         Delphi Hungary Kft. (Szombathely)

-         Pylon-94 Kft. (Zalaegerszeg)

-         3B Hungária Kft. (Zalaegerszeg)

-         Europtec Kft. (Zalaegerszeg)

-         Nyugat-magyarországi Egyetem Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központja (mechatronikai mérnöki duális oktatás)

-         Széchenyi István Egyetem

-         Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete

A 2,5 éves projekt keretében a Nyugat-magyarországi Egyetem Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központjában több mint 250 millió forint értékű eszközfejlesztés valósul meg. A járműipari, gépipari és mechatronikai célokat szolgáló kutatás-fejlesztési és innovációs eszközök az országban elsőként létrehozott Zalaegerszegi Duális Képző és Innovációs Központ munkáját fogják segíteni. A konkrét zalaegerszegi kutatási és fejlesztési munkákra, az oktatók és a kutatók tevékenységére 200 millió forintos keretet irányoz elő a nyertes pályázat.
Forrás: Balaicz Zoltán

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat