Egerszeginfo logo

Hírek

2015.02.13

Szívproblémákhoz vezethet az összetört szív


A Házasság hete, Valentin-nap nem mindenkinek jelent örömet, főleg azoknak nem, akikkel párjuk pont ezeken a heteken, a napokon szakítanak. Sajnos ilyenkor a szerencsétlen fél szíve nem csak képletesen „törhet össze”, hanem egészségileg is.

Twitter
Bármilyen hihetetlenül is hangzik, az összetört szív szindróma – vagy más néven stressz okozta kardiomiopátia - létező állapot, mely leginkább a szívrohamhoz hasonlítható. Általában nagy stresszel járó, vagy érzelmileg megterhelő (például válás) időszakokban következik be.

Maga a pontos kiváltó ok nem ismert, valószínűleg az adrenalin és más stressz hormonok fokozott kibocsátása lehet káros hatással a szívre. Jellemző tünetei a mellkasi fájdalom és a nehézlégzés, ezért könnyen összetéveszthető a szívinfarktussal. Éppen ezért az orvosok azt tanácsolják, hogy a szimptómák jelentkezésekor azonnal segítséget kell kérni.

Az állapot leginkább az ötvenes korosztályt, azon belül is a nőket érinti, de fiatalabb férfiak és hölgyek körében is előfordulhat. Az összetört szív szindróma főként abban különbözök a szívrohamtól, hogy visszafordítható, és nincs hosszú távú hatással a szívizomra, a legtöbb érintett szívműködése viszonylag hamar helyreáll.
Forrás: Origo

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat