Egerszeginfo logo

Hírek

2015.02.05

1,8 milliárd Ft minusz, -jön az építményadó


A csütörtöki közgyűlés egyik legfontosabb napirendi pontja az építményadó volt. A gondot a helyi adókból származó bevételek csökkenése idézte elő, ezért új adónemet vezetnek be nyártól városunkban. Július elsejétől kizárólag nem lakáscélú ingatlanokra, azaz bevásárlóközpontokra, pénzintézetekre, telephelyekre, üzlethelyiségekre vonatkozóan hozták az új rendeletet.

Twitter
Az első "viharszelek" a Flextronics gondjai után kezdtek "fújdogálni", hiszen jelentős helyi iparűzési adóról  kellett lemondani. Kevesebb lett a gépjárműadóból, ingatlanértékesítésből befolyt összeg is. Az is bebizonyosodott, hogy nem volt kifizetődő évtizedekig jól gazdálkodó önkormányzatnak lenni, hiszen a milliárdos tartozást felhalmozó megyei jogú városok többségének államilag rendezték a felelőtlen gazdálkodásuk okozta gondjait. Városunk "eminens" gazdálkodásáért mindössze 800 milliós központi kiegészítő támogatást kapott.
A jelenleg kb. 1 milliárdnyi költségvetési lyukat különböző önkormányzati kiadáscsökkentésekkel igyekeznek mérsékelni, de ez kb. 400 milliónyi megtakarítást eredményezhet mindössze. A hiányzó pénzeszközök pótlását igyekeznek az építményadóval kompenzálni.
Az 1500 Ft-os négyzetméter ár (2015-ben "csak" 750 Ft, a törtév miatt) sok vállalkozást még nehezebb helyzetbe hozhat, ennek ellensúlyozására a helyi ipatűzési adóalap adómentességét 1,5-ről 2,5 millió Ft-ra emelnék.  
A részletek kidolgozását sok érintett várja.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat