Egerszeginfo logo

Hírek

2015.01.17

Mérnökök lesznek


Nyílt napot tartottak a Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központban. Attól lesz valaki igazi mérnök, ha csapatban tud dolgozni, s az egyszerűségre törekszik úgy, hogy közben az alapvető igényeket kielégíti. Ez is elhangzott a zalaegerszegi mechatronikai mérnöki képzés nyílt napján. Az érdeklődők hasznos információkat kaptak a szakról, a gyakorlati lehetőségekről, valamint a jelentkezés feltételeiről.

Twitter
Folyamatosan érkeztek a diákok a Nyugat-magyarországi Egyetem zalaegerszegi Kutatási és Képzési Központjába. A regisztrációt követően dr. Lukács Attila, a központ vezetője köszöntötte a fiatalokat, majd bejelentette: a felvételi minimum követelmény várhatóan 280 pont lesz.

Az országban elsőként Zalaegerszegen, 2012-ben indítottak duális képzést a mechatronikai mérnöki szakon. Ebben a képzésben a hallgatók a 7 félév során annyi időt töltenek a partner vállalatoknál, mint amennyit a felsőoktatási intézményben. Mindezek mellett fizetést is kapnak a cégeknél.

A fiatalok bíznak abban, hogy mechatronikai mérnökként könnyen találnak majd állást. A nyílt napon a képzés jelenlegi hallgatói is elmondták tapasztalataikat. Lukács Péter a duális képzés előnyeit emelte ki.

A nyugat-dunántúli régióban számos nagy cég keres jól felkészült mechatronikai mérnököket. Az oktatók azoknak a fiataloknak ajánlják a képzést, akik a műszaki világban szeretnének elhelyezkedni és piacképes diplomát akarnak.

Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat