Egerszeginfo logo

Hírek

2014.12.16

Húsz éves a Zala Megyei Kórház Szívsebészeti Osztálya


Húsz évvel ezelőtt alapították a Zala Megyei Kórház Szívsebészeti Osztályát. Az alapítókat ünnepségen köszöntötték, valamint visszatekintettek az elmúlt két évtized meghatározó eseményeire, eredményeire. Az önálló szívsebészeti osztály gondolata 1993 elején fogalmazódott meg. Végül, a dunántúli régióban elsőként, 1994-ben Zalaegerszegen alapították meg a Szívsebészeti Osztályt, a kórház akkori igazgatójának kezdeményezésére.

Twitter
Az első műtétet 1994 nyarán végezték el. Már ez is életmentő volt, hiszen ennek köszönhető, hogy Szollár Józsefné Katalin, immár két évtizede teljes életet él.

A két évtized egyik legnagyobb eredménye, hogy az évente elvégzett műtétek száma a duplájára emelkedett. Ez azért is jelentős, mert a megyében a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők 20%-át sürgősségi ellátással kell kezelni.

Az osztály dolgozóinak szakmai érdemeit dicséri, hogy nemcsak Zala megyében, a régióban, hanem országos szinten is nélkülözhetetlen feladatot látnak el.

A megemlékezés videofelvételét az alábbi linken tekinthetik meg.

A fotó illusztráció!

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat