Egerszeginfo logo

Hírek

2014.12.24

Boldog Karácsonyt Mindenkinek!


Csodajó készülődést, főzőcskét, fadíszítést, ünneplést, ajándékbontást, családozást kívánunk minden kedves portálunkra látogatónknak! Legyen olyan ez a nap, amilyennek szeretnétek. Gondoljunk azokra, akik sajnos már nem lehetnek velünk, de olyanokra is melyek egyedül, szegénységben töltik az estét.

Twitter
"A karácsony nem attól lesz tökéletes, hogy nincs porcica a szekrények mögött, tízféle sütit sütsz és halomban áll a fa alatt az ajándék. Nem lesz jobb az ünnep attól, ha beleszakadsz a házimunkába, hogy aztán az ünnepek alatt holtfáradt legyél! Sem attól, ha mártírként sütsz-főzöl-takarítasz-vásárolsz hetekig. A készülődés lehet az ünnep része. Lehet együtt készülődni és nem attól lesz tökéletes, hogy minden tökéletes, hanem attól, hogy együtt vagyunk.!" - Vida Ágnes

Ilyenkor sokszorosára nő az adományozási kedv, hiszen a karácsony üzenete azokat is megérinti, akik év közben nem keresik a kapcsolatot a kiszolgáltatottakkal. De most, valahogy más volt. Talán a gyerekszegénység jobban érzékelhetővé vált? Vagy erősebben feszülnek az ellentmondások az állam által kommunikált szegénységkép és a valóság között? Vagy egyszerűen a médiának most jobban a központjába került a téma, és vele együtt a segítőkészség is? Esetleg mindenki érzi, hogy baj van?

Olyan országban élünk, ahol elképesztő távolságok feszülnek családok között. Ahol a szegénységről nagyon nehéz hiteles képet mutatni. Mert szégyelli mindenki, az is, aki benne él, nem szeretnek róla beszélni polgármesterek sem, a hivatalos álláspont rózsaszín képéhez igyekszik mindenki alkalmazkodni. A média gyakran torzít, nekik a nézettség a fontos, ennek alárendelnek mindent, sokszor az emberiességet is.

Nap mint nap tapasztaljuk a közvetlen környezetünkben, hogy a mélyszegénységben élőknek esélyük, sőt reményük sincs a minőségi életre. Ismerjük az oktatás, a szociális szféra és az egészségügy egymással párhuzamosan futó, egymást erősíteni képtelen programjait. Érzékeljük a hivatali és az emberi szemlélet között tátongó mérhetetlen űrt. És látjuk azt is, sokan milyen könnyen ítélkeznek, anélkül, hogy ismernék a helyzetet.BOLDOG KARÁCSONYT!

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat