Egerszeginfo logo

Hírek

2014.12.11

Játékpisztollyal fenyegette az eladót


Rablás bűntettének kísérlete miatt I. fokon, nem jogerősen 3 év 4 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a harmincas éveiben járó vádlottat, aki egy játékpisztollyal fenyegetett meg egy eladót.

Twitter
A vádlott 2014 februárjában egy kisebb zalai élelmiszerüzletbe tért be, ahol három palack 690 forintos bort tett a kosarába. A pénztárnál közölte: nem tud fizetni. Egyidejűleg elővett a ruházatából egy játékpisztolyt, és felszólította a pénztárt kezelő eladót, hogy adja át a kassza tartalmát. Az eladó - bár nagyon megijedt -, nem volt hajlandó odaadni a pénzt, s közölte a vádlottal: ha nem fizeti ki a bort, tegye vissza a polcra. Erre a vádlott megkérdezte, nem fél-e, mert akár le is lőhetné. Az eladó nemmel felelt, s kijelentette: lőjön csak, neki már úgyis mindegy. A vádlott a párbeszédet követően eltette a játékpisztolyt. Az eladó ezután elkezdte kipakolni a táskából a borokat, mire a férfi az utolsó palackkal kifutott az üzletből.
A vádlottat nem sokkal később, nem messze a helyszíntől az eladó fia fogta el, aki értesítette a rendőrséget.
Az ügyészség szerint ekként játszódtak le a történtek, ám minderre maga a vádlott nem emlékezett. A Zalaegerszegi Járásbírság tanácsa előtt 2014. december 10-én elismerte bűnösségét, de hozzátette: a cselekmény idején ittas volt, s emiatt nem tudja felidézni a történteket. A vádiratban foglaltakat megerősítették a tanúvallomások. A sértett, a vádlottat elfogó tanú, s az intézkedő rendőrök is állították: bár sejthető volt, hogy a vádlott fogyasztott alkoholt, viselkedése nem volt zavart, lehetett vele kommunikálni. Többen megemlítették, hogy a vádlott elnézést kért a történtek miatt.

Bár a rablás kísérleti szakban maradt, s a fegyver sem volt igazi, ez a rablás tényén nem változtat -  hangzott el a Zalaegerszegi Járásbíróságon az ítélet indoklásában. Az 5-10 évig büntethető cselekmény miatt az I. fokú bíróság figyelembe véve a cselekmény súlyát, az enyhítő körülményeket (többek között a beismerést, a büntetlen előéletet, illetve hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt ) 3 év 4 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, és 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A fotók illusztrációk!

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat