Egerszeginfo logo

Hírek

2014.12.13

Zalaegerszegi általános iskola nyerte az Epson pályázatát


Eredményt hirdetett az Epson két tannyelvű általános iskolák körében kiírt országos pályázatán, amelynek célja volt, hogy felhívja a figyelmet a megfelelő nyomtató kiválasztásának fontosságára és az így elérhető megtakarításra. A tendert kiegészítő, nem reprezentatív felmérés szerint igény van a nyomtatott segédanyagok használatára: az intézmények havonta akár ezernél több oldalt is kinyomtatnak.
Twitter
A több mint 100 hazai, két tanítási nyelvű általános iskola számára meghirdetett pályázat során a jelentkező intézmények kiszámolhatták, hogy jelenlegi nyomtatóik üzemeltetési költségeihez képest mekkora összeg takarítható meg egy év alatt az Epson tintatartályos készülékeivel. A vállalat a pályázati anyagban megjelölt lehetséges megtakarítás összegét, valamint egy költséghatékony Epson L550 multifunkciós, külső tintatartályos nyomtatót a zalaegerszegi Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának ítélte oda.  A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola pedig eszköztámogatásban részesült. A pályázatok elbírálásánál szempont volt, hogy a pályázó intézmény a megtakarítható összeget milyen célokra használná fel.

„Iskolánk a két tanítási nyelvű képzésben tanuló diákok számára évente szervez angliai tanulmányi kirándulást, amelynek egy nyelvtanfolyam is a része. Az elnyert összeget a szociálisan hátrányosabb helyzetű tanulók utazásának támogatására fordítjuk, így még több diákunk jut majd el angol nyelvterületre” – mondta Makovecz Tamás, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

A pályázat során a jelentkezők egy, az intézmények nyomtatási szokásait vizsgáló kérdőívet is kitöltöttek, amely rávilágított, hogy a megkérdezett iskolákban használt nyomtatók 75 százaléka lézernyomtató, ráadásul a készülékek jó része 5 évnél idősebb. A pályázó két tannyelvű általános iskolák háromnegyede 1000-nél több oldalt nyomtat ki havonta, amelyek többsége nyelvórákhoz, környezetismerethez vagy rajzórához szánt segédanyag.

„A kérdőívből világossá vált számunkra, hogy az intézmények havonta átlagosan több tízezer forintos nyomtatási költséggel számolnak” – mondta Fábián Miklós, az Epson magyarországi fióktelepének vezetője. „Új nyomtatók beszerzésekor a legtöbben a készülékek árát és a várható lapköltséget veszik figyelembe, a legtöbb iskola ugyanakkor a költségesebb lézertechnológiával dolgozik. A beküldött pályázatokból egyértelműen látszik, hogy az oktatási anyag kiegészítéseként nyomtatott sok száz oldal akár havonta több tízezer forintos megtakarítást is eredményezhetne egy-egy iskola számára, megfelelő nyomtató használata esetén.”

A japán gyártó külső tintatartályos modelljei a lézernyomtatók költséghatékony alternatíváját kínálják az oktatási intézményeknek: a készülékek színes oldal esetén 1 forintos lapköltséggel nyomtatnak.

- A technológiák közötti különbségek nem csak a lapköltségben, hanem a kellékanyagok beszerzése és az üzemeltetés területén is megmutatkoznak a tintatartályos nyomtatók javára. A vállalat innovációinak és a nagy tintatartály kapacitásnak köszönhetően a színes nyomtatókhoz alaptartozékként kapható extra fekete tintapalackokkal akár 12000 fekete-fehér és 6500 színes oldal nyomtatható.

- A korszerű tintasugaras készülékek energiafelhasználása sokkal alacsonyabb, mint a lézernyomtatóké, így használatuk akár 95 százalékkal kevesebb áramfogyasztást eredményezhet.

- Ezekkel a tintasugaras modellekkel az iskolák hatékonyan csökkenthetik lapköltségüket a lézernyomtatókéhoz képest.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat