Egerszeginfo logo

Hírek

2014.12.11

Bokrétaünnep a Zala Megyei Kórházban


Az intézmény Kardiológia és Szívsebészeti Centrumát májusban kezdték el építeni, amely mára elérte legmagasabb pontját. A beruházók és a kivitelezők közösen ünnepeltek. A Kardiológia és Szívsebészeti Centrum mintegy 5,5 milliárd forintból épül. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár azt mondta: 10 évvel ezelőtt még csak 5, ma már 20 hasonló központban kezelik a szív- és érrendszeri betegeket Magyarországon.

Twitter
Hagyományosan bokrétafát emeltek az új épület legmagasabb pontjára. A beruházás nagy részét európai uniós forrásból finanszírozzák. A teljes rekonstrukcióhoz azonban szükség volt a kormányzat segítségére is. Zalaegerszeg önkormányzata is támogatta a város egyik legfontosabb beruházását – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester. A Zala Megyei Kórházban időszerű volt már ez a beruházás, hiszen a Kardiológia és Szívsebészeti Centrum megépítésével olyan feltételeket tud biztosítani a Zala Megyei Kórház, ami eddig csak egyetemi intézményekben volt elérhető.

Négy ajánlattevő közül a Swietelsky Magyarország Kft., a ZÁÉV Építőipari Kft., valamint a Pannon Nívó Építő Zrt., mint közös ajánlattevők nyerték a „Kardiológia és Szívsebészeti Centrum kialakítása és infrastruktúrafejlesztés a Zala Megyei Kórházban” című nyílt közbeszerzést. A Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet által kiírt tendert - mint az összességében legelőnyösebb ajánlattevők - nyerték el a konzorcium tagjai, nettó 3,1 milliárd forinttal. A munkát a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) finanszírozza.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat