Egerszeginfo logo

Hírek

2014.11.25

Zalai honvéd hagyományok


Megalakult a 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület Zalaegerszegen. Tagjai azokat az értékeket ápolják, amelyeket az 1848-49-es szabadságharc zalai hősei képviseletek. Zalaegerszegről közel 1500-an vettek részt az ütközetekben.
Twitter
Korhű ruhákban és fegyverzettel tett esküt 12 hagyományőrző, emlékezve a szabadságharc 47. honvédzászlóaljára. Ennek tagjai valamennyien zalai katonák voltak. A szabadságharc során a zászlóalj több jelentős ütközetben is részt vett. 1849. május 21-én elsőként jutottak fel Budavár ormára és ők tűzték ki a győztes magyar zászlót.

A Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományőrző Egyesület, tevékenységével, közelebb akarja hozni a ma élőkhöz az egykori zalai honvédek hősi helytállását.

Kövér László házelnök azt mondta: azok, akik a 48-as hagyományok őrzésére vállalkoznak, a magyar nemzet identitását őrzik.  

A zalai honvédek zászlóját Stróber László, a Mária Magdolna plébánia apátplébánosa áldotta meg.

Az ünnepi díszszalagot az egyesület támogatója, Bekk Mária zászlóanya kötötte fel.

A hagyományok ápolása mellett a zalai honvédek sírjait is gondozni fogja az egyesület, valamint kapcsolatot ápolnak az elszakított területeken élő magyarokkal.

További részletek a Honvédzászlóaljról a zala.hu -n.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat