Egerszeginfo logo

Hírek

2014.11.19

Zalai Olimpikonok tárlata az Öveges József Általános Iskolában


Az intézmény aulájában megtekinthető tárlatot fél évig láthatják a gyerekek. A szervezők szerint ezzel olyan mintát állítanak a diákok elé, ami nem csak a sportban, hanem a mindennapi problémák legyőzésében is példaértékű lehet.

Twitter
Petánovics Károly, aki korábban a Zalaegerszegi Kultúra Mecénása Díjat is megkapta 2013-ban állította össze a kiállítás anyagát. Személyesen vette fel a kapcsolatot az olimpikonokkal és hozzátartozóikkal. Több fotó mellett még a nyertesek érmeit is láthatja a közönség.

Az Öveges József Általános Iskola örömmel fogadta a kiállítást. Domján István igazgató különösen büszke arra, hogy az egyik tablón viszontláthatják az intézmény volt diákját, Szekeres Dorinát. A fiatal sportoló 2012-ben a londoni olimpián vett részt.  

A tervek szerint a zalai olimpikonokról készült tablókat valamennyi zalaegerszegi iskolában kiállítják. A tárlatot Makovecz Tamás, az Oktatási, Kulturális és Sportbizottság elnöke nyitotta meg. A rendezvényen jelen volt Preisinger Sándor olimpikon is, aki labdarúgóként vett részt a 1996-os atlantai olimpián.

A megnyitót követően a gyerekek beszélgethettek az ismert olimpikonnal, aki mesélt a sport karrierje kezdetéről és az olimpián szerzett élményeiről is.

Kapcsolódó linkek 2

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat