Egerszeginfo logo

Hírek

2014.11.05

Rendőrnek adták ki magukat a fiatalok


A Zalaegerszegi Járásbíróság tanácsa 2014. november 4-én hozott nem jogerős elsőfokú ítéletet azokkal a fiatalokkal szemben, akik a magukat rendőrnek kiadva léptek fel egy kiskorú sértettel szemben. 2013 augusztusában az I.-IV. rendű vádlottak elhatározták, hogy magukat rendőrnek kiadva Herbál nevű drogot, pénzt és egyéb értéktárgyakat szereznek a III. rendű vádlott kiskorú ismerősétől.
Twitter
Tervük megvalósítása érdekében a III. rendű vádlott felhívta a telefonon a sértettet, s megbeszélte vele, hogy egy zalaegerszegi parkban találkoznak. Kérte, hozzon magával „a Herbálból” és legyen nála  készpénz is. A sértett a megbeszéltek szerint találkozott a III. és a IV. rendű vádlottal. Beszélgetésük közben megjelentek az I. és II. rendű vádlottak, akik „Rendőrség!” felkiáltással és nemzetőr jelvényes igazolványtartót felmutatva azt a látszatot keltették, mintha a rendőrök lettek volna. Míg a III. és a IV. rendű vádlott elszaladt ,az I. rendű vádlott „igazoltatta” a sértettet, s a II. rendű vádlottal együtt megmotozta. Ekkor előkerült a drog, s némi készpénz is. Ezt követően az I.-II. rendű vádlottak „vádalkut” ajánlottak a fiatalkorú fiúnak: értékei fejében nem indítanak ellene eljárást. A sértett ebbe beleegyezett, s a drog mellett egy ezüstláncot adott át az I. rendű vádlottnak.

A történtek miatt az I. rendű és II. rendű  vádlottakat társtettesként elkövetett zsarolás bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság, s mindkettőjüket 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A II. rendű vádlottat emellett - ügyegyesítés folytán - szexuális visszaélés bűntettében is bűnösnek mondta ki a bíróság, ugyanis a vádlott 2013 novemberében Zalaegerszegen egy félreeső, erdős területen szexuális kapcsolatot létesített egy akkor 12 éves lánnyal.

A fiatalkorú III. rendű és a szintén fiatalkorú IV. rendű vádlottak zsarolás bűntettében, mint bűnsegédek bizonyultak bűnösnek. Ezért őket 1 év 4 hónap, végrehajtásában 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság dr. Gaider Bálint vezette tanácsa.

Az ítélet nem jogerős: A vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek, az ügyész pedig 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat