Egerszeginfo logo

Hírek

2014.10.25

Megalakult az új városi közgyűlés


Konstruktív hangulatban zajlott Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének alakuló ülése. A városban, mind a 12 körzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei győztek és polgármestert is a pártszövetség adott, Balaicz Zoltán, eddigi alpolgármester személyében. Három alpolgármesterrel és két frakcióval dolgozik majd az új testület.

Twitter
Fanfárok hangjára, huszárok vitték a város és az ország zászlaját a zalaegerszegi Díszterembe, ahol a Helyi Választási Bizottság elnöke, Dr. Pápai Ferenc ismertette az október 12-i voksolás végeredményét. Elmondta, hogy mind a 12 választókörzetben a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték el a mandátumot. A töredékszavazatok alapján a kompenzációs listáról a Jobbik két képviselőt küldhetett. Az MSZP, az LMP és az EZE-Együtt-DK összefogás egy főt delegálhatott a testületbe. Két frakció alakult a Közgyűlésben, a győztes pártszövetség 13 tagú, és a Jobbik kétfős képviselőcsoportja. A polgármesteri posztért öt jelölt indult. Közülük a szavazatok több mint 63%-át megszerezve a Fidesz-KDNP jelöltje, Balaicz Zoltán győzött, aki a képviselők és saját eskütétele után ismertette programját.

A következő 5 éves önkormányzati ciklus legfontosabb célkitűzése a gazdasági élet fellendítése és a helyben lévő vállalkozások támogatása, segítése, valamint új  munkahelyek teremtése és a jelenlegiek megtartása - hangzott el Balaicz Zoltán polgármesteri programjának ismertetésekor.

13 fővel alakult meg a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselőcsoportja, melynek frakcióvezetője dr. Tóth László lett. Két fővel megalakult a Jobbik önkormányzati frakciója,  amelyet Pete Róbert vezet.

A testületben jelenlévő pártok, szervezetek képviselői előremutatónak és támogatandónak minősítették a polgármester meghirdetett programját. Az alakuló ülésen három alpolgármester választottak. A képviselők közül Gecse Pétert és mellette szintén főállású alpolgármesterként Vadvári Tibort, a BGF Zalaegerszegi Gazdálkodási Karának dékán-helyettesét bízták meg ezzel a feladattal. Társadalmi megbízatású alpolgármesterré Tolvaj Mártát választották meg.

Az alakuló ülésen valamennyi bizottság és albizottság is létrejött. Az ünnepi ülés végig konstruktív légkörben zajlott, így van esély arra, hogy az újonnan megalakult közgyűlés politikai viharoktól mentesen, összefogva tud dolgozni a városért.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat