Egerszeginfo logo

Hírek

2014.10.03

Új munkahelyek városunkban


Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen, a Flextronics 600 fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban, a megyeszékhelyen működő vállalkozások pedig összesen további 400 új munkahelyet teremtenek - jelentette be Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Fidesz-KDNP-s polgármesterjelöltje a közép- és kisvállalkozások fejlesztésének lehetőségeiről tartott konferencián szerdán. A Zalaco Sütőipari Zrt. 1,3 milliárd forintos beruházással 51 új munkahelyet hoz létre, az Edelmann 4,5 milliárd forintos ráfordítással további 100 új munkahelyet teremt az északi ipari parkban. Az ADA bútoripari cég a déli ipari területen 3 milliárd forintos beruházással 100 új munkahelyet létesít.
Twitter
Az önkormányzat tárgyalásokat folytat egy helyi gépipari céggel is, így a tervek szerint a következő évben további 150 ember foglalkoztatása valósul meg - ismertette Balaicz Zoltán, jelenlegi alpolgármester.

A városnak csak akkor lehet jövője, ha sikerül fejleszteni a helyi gazdaságot, támogatni a vállalkozásokat, a meglévő munkahelyeket megőrizni és újakat teremteni, az önkormányzatnak ezért a következő időszakban még tudatosabban kell támogatni a helyi mikro-, kis- és középvállalkozásokat - hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormányzat kiemelt stratégiai célja a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása, a 2014-2020 közötti uniós fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60 százalékát ezen szektor fejlesztésére fordítják.

A támogatási összegből a vállalkozások új gépeket vásárolhatnak és további új munkahelyeket hozhatnak létre - tette hozzá. Csepreghy Nándor jelezte: a kormány ahhoz is támogatást nyújt, hogy exportpiacokra is tudjanak termelni, de ehhez komoly kooperációra van szükség a Magyarországon működő multinacionális vállalatok és a hazai kkv-k között.

Szólt arról is, hogy a jövőben a pályázatok csak elektronikus ügyintézés keretében működnek, így minden gazdasági szereplőnek ugyanolyan lehetőségei lesznek és megszűnik a komolyabb menedzsment kapacitással rendelkező nagyvállalkozások helyzeti előnye.

A kormány azzal is segíti a vállalkozásokat, hogy állami garanciát nyújt az előfinanszírozások megoldásához és könnyíti az előleghez jutás lehetőségét - közölte Csepreghy Nándor.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt mondta: a magyar vállalkozói társadalom azt hiszi, hogy mindenki hozzá fog jutni a forrásokhoz. A valóságban viszont az országban működő 10-15 ezer vállalkozás közül az alsó középréteget kell és lehet megerősíteni oly módon, hogy a beszállítói lánc részei lehessenek.
Forrás: Hiradó

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat