Egerszeginfo logo

Hírek

2014.09.29

Besétáltak a bíróságra is


A zalaegerszegi Tourinform iroda és a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület a Turizmus Világnapja alkalmából szeptember 27-én délelőtt városfelfedező sétát szervezett Zalaegerszeg belvárosában. A túra során a Zalaegerszegi Törvényszék épületébe is „besétáltak” az érdeklődők. A 33 fős csoportot nem rettentette el a szemerkélő eső, csak kicsit átütemezte a programot, így a csapat - remélve, hogy az idő jobbra fordul - elsőként a Zalaegerszegi Törvényszék épületébe látogatott el.

Twitter
A zalaegerszegi Göcseji Múzeum munkatársa, Megyeri Anna történész, főmuzeológus részletes előadást tartott az épület történetéről, szerepéről, valamint Deák Ferenc munkásságáról.

Bár az eredeti programban csak a díszterem megtekintése szerepelt, az eső miatt végül a bírósági barokk stílusú teremkönyvtárat, s a könyvtárhoz, illetve a jogtörténethez kapcsolódó történeti kiállítást is megtekintették az érdeklődők. A látogatók többsége még nem járt az épületben, így olyan kérdések is felmerültek, hogy tartanak-e tárgyalásokat a díszteremben, meg lehet-e nézni egy tárgyalótermet, ki hol foglal helyet a tárgyalás alkalmával, lehet-e úgy tanúskodni, hogy rejtve marad a tanú kiléte, vagy miként történik a gyermekek kihallgatása. Ennek fényében a történelmi épületszárnyban sor került egy rögtönzött tárgyalótermi látogatásra, s tájékoztatóra is.

Hasonló sétára legközelebb október 06-án (hétfő) 14:00-17:00 között várják az érdeklődőket „Nyitott szemmel, gyalogszerrel” címmel a Göcseji Múzeum szervezésében, az intézmény épülete elől indulva. A törvényszék épületéről honlapunkon http://zalaegerszegitorvenyszek.birosag.hu talál érdekességeket, a városnéző sétáról pedig további fotókat nézhet meg a Facebook oldalukon.

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat