Egerszeginfo logo

Hírek

2014.09.26

Őszi zöldhulladék gyűjtési akció, kizárólag lakosság részére


Tisztelt zalaegerszegi lakosok! Az őszi zöldhulladék gyűjtési akció a 2013. évivel azonos módon kerül megtartásra. A gyűjtés a kéthetente történő házhoz menő zöldhulladékgyűjtési szolgáltatás időpontjaihoz fog igazodni. Tehát a városnak csak azon területein valósul meg a zöldhulladék gyűjtési akció, ahol a rendszeres, kéthetente történő biohulladékgyűjtés is megoldott.

Twitter

A zöldhulladék gyűjtő edénnyel rendelkezők, az itt meghirdetett napon, az edény mellé kihelyezhetik a szennyeződés és idegen anyagoktól mentes plusz zöld hulladékaikat.

A zöldhulladék gyűjtő edénnyel nem rendelkezők, az itt meghirdetett napon reggel 6 óráig szintén kihelyezhetik zöldhulladékaikat az úttest közelébe.

A hulladékokat a következő módon kell kihelyezni:

- kivágott gallyakat, ágakat, bokrokat maximum 1,5 m hosszúságban, kötegelve
- falevelet és füvet bezsákolva.

A begyűjtött anyagok komposztálásra kerülnek, ezért a gyűjtőszemélyzet csak a teljesen tiszta (kommunális hulladék, fólia, törmelék stb.) mentes biohulladékot veszi át, amelynek tisztasága a zsákok helyszíni kiürítésekor ellenőrzésre kerül!

A komposzt tisztasága érdekében a kiürített gyűjtőzsák okat a helyszínen hagyjuk!

Fontos tudni, hogy a zöldhulladékok, kizárólag a városrészenként meghirdetett napon helyezhetők ki, és kerülnek térítésmentesen elszállításra.

Felhívjuk a Tisztelt Zalaegerszegi lakosok figyelmét, hogy lehetőség van házi komposztáló edény igénylésére, érdeklődni a Zala-Depo Kft.-nél lehet, továbbá a város területén található kettő hulladékudvarban folyamatosan 5-5 m3 mennyiségig térítésmentesen leadhatók a zöldhulladékok, illetve a fás szárú hulladékok:

Zalaegerszeg-Buslakpuszta: Tel.: 30/491-4908 Nyitva tartás: Hétfő-szombat 7:00-15:00óráig, vasárnap szünnap.

Parki úti Hulladékudvar (Zalaegerszeg volt szennyvíztisztító területén): Tel.: 30/239-4509 nyitva tartás: Kedd-péntek 9:00-17:00, szombat 7:30-14:00 óráig, hétfő és vasárnap szünnap.

Gyűjtési napok

október 6. hétfő:

Landorhegy, Ola, Hock J. útról nyíló mellékutcák a Falumúzeum utcától nyugatra (keleti határa a Platán sor páros és a Göcseji u páratlan oldala, nyugati határa a Kodály Z., Ősz u., Hegyközség és Helikon utcák).

Az Ebergényi utca a lőtérig, valamint az Egerszeghegyi és a Nagycsarit utcák.

Andráshida, Hatháza, Vorhota-Erzsébethegy: kizárólag a Teskándi, Újhegyi és Erzsébethegyi utak

 

október 7. kedd:

Becsali (Csak a Becsali út)

Bazita

Botfa

Besenyő

 

október 20. hétfő:

Páterdomb + Belváros keleti részéből Bocskai, Bethlen, Toldi utcák, Bíró Márton u. belvárosi része, Kinizsi u. belvárosi része

 

október 21. kedd:

Kertváros (Nyugati határa a Göcseji u. páros oldala, Alsóerdei u., Keleti határa a Jánkahegy és a Mátyás Király utca, ennek az utcának a konkrét gyűjtése később lesz)

Csács (hegyi rész nélkül)

Bozsok (hegyi rész nélkül)

 

november 3. hétfő:

Belváros Nyugati része (Rákóczi u. a Falumúzeum utcáig, a Platán sor páratlan oldala, az Arany János utca, és az általa határolt terület), Kaszaháza, Gólyadomb, Neszele, Ságod kivéve a Rigó, Patak, Szilvás, Orgona, Diófa, Vasvári Pál és Hajnóczy utcák

 

november 4. kedd:

Zrínyi u. környéke (A Mátyás Király és Alsójánkahegyi utcák, valamint a Bartók Béla, Szállítók és a Zrínyi u. által határolt terület) Pózva, Nekeresd, Belváros Keleti része: (Arany János utca és a tőle keletre fekvő utcák, Göcseji útról északra és a Zala folyótól délre eső terület, kivéve a Bocskai, Bethlen, Toldi utcák, Bíró Márton u. belvárosi része, Kinizsi u. belvárosi része, ezeket lásd október 20-án.)

 

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat