Egerszeginfo logo

Hírek

2014.09.18

Mobilitás 2014. Zalaegerszeg


Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét, amelyhez Zalaegerszeg is csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a környezetbarát közlekedésre. A hétvégén rendezik az „E-VIA 2014 – határon átnyúló elektromos autók versenyét”, amelynek egyik állomása idén Zalaegerszeg lesz. A programhoz kapcsolódóan a Technológiai Centrum járműipari szakmai konferenciát szervez, a Zalaegerszegi Autósport Egyesület pedig kétnapos rendezvényt tart a balesetmentes közlekedés jegyében.
Twitter
A rendezvény a környezetbarát közlekedésre szeretné ráirányítani a figyelmet. Az is cél, hogy megmutassák: az elektromotorok és az elektromos autók a vidéki városok útjaira is alkalmasak. A programot 2012-ben rendezték meg először. Idén 33 elektromos meghajtású jármű vesz részt a túrán. A leghatékonyabb és a legkreatívabb részvevőket jutalmazzák majd.

A térségben számos olyan vállalkozás van, amely a járműipar területén dolgozik.  Az elektromos autók versenye kapcsán a Technológiai Centrum szakmai konferenciát szervez pénteken, amelyre műszaki képzésben tanuló hallgatókat és szakközépiskolai diákot is várnak.

Zalaegerszeg Ökováros programjában eddig elsősorban a környezetbarát közösségi közlekedésre koncentráltak. Most bárki megtapasztalhatja, milyen előnyei vannak például az elektromos autóknak. A hétvégi rendezvények bekapcsolódnak a zalaegerszegi ökováros programba.

A Zalaegerszegi Autósport Egyesület egy napot a balesetmentes közlekedésre fordít, amelyen többek között motoros felvonulás és versenyautós bemutató is lesz. A gépjárművezetőknek pedig lehetőségük lesz autójuk ingyenes állapotfelmérésére.

Az elektromos autók versenye pénteken Ausztriából indul. Zalaegerszegre este hat óra körül érkeznek.

További részletek: http://emh.kormany.hu/
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. április
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat