Egerszeginfo logo

Hírek

2014.09.04

Ismét városunkban járt a Virágos Magyarország verseny fő zsűrije


Látogatásuk legfőbb célja az volt, hogy megismerkedjenek a várossal, illetve a legújabb fejlesztési tervekkel. A városházán Doszpoth Attila alpolgármester és több önkormányzati vállalkozás vezetője fogadta a bírákat. A kifejezetten magas régiós pontszámoknak köszönhetően látogattak városunkba.
Twitter
Zalaegerszeg már több mint 10 éve vesz részt a Virágos Magyarországért versenyben. A megyeszékhely eddig is kiemelkedően szerepelt a megmérettetésen.

Prutkai János, a Virágos Magyarországért verseny szervezőbizottságának elnöke ismertette, melyek azok a szempontok, amiket figyelembe vesznek a zsűrizés és az eredmény meghozatala során.

A fejlesztési tervekről Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője, Nagy András, a Zalavíz Zrt. vezérigazgatója és Doszpoth Attila alpolgármester számolt be. A beruházásokban nagy szerepet kap a környezettudatos nevelés, a megújuló energia és társadalmi szerepvállalás is.

Kovács Mihály, a Városgazdálkodási Kft. művezetője elmondta: a közösségi virágültetéseknek köszönhetően a helyiek egyre jobban odafigyelnek a környezetükre.

2003 óta létezik a Virágos Zalaegerszegért Mozgalom, amelyben a helyiek megmutathatják, hogyan tudják szépíteni környezetüket. Erre támaszkodva jó esélyei vannak a városnak a Virágos Magyarországért versenyben, hiszen a zsűri a helyiek környezettudatosságát is értékeli.

Doszpoth Attila alpolgármester szerint a belváros-rehabilitációs projektnek is fontos része a virágosítás és a zöld felületek kialakítása.

A beszámolók alapján a zsűri elégedett volt a környezetvédelmi programokkal, az oktatási és helyi civil szervezetek bevonásával megvalósult projektekkel és a megújuló energia felhasználásával is.

Fotó: Seres Péter


Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat