Egerszeginfo logo

Hírek

2014.08.31

Kiállítás a Zalaegerszegi Fotóklub alkotásaiból


Augusztus 29. a Magyar Fotográfia Napja. Ebből az alkalomból már hagyomány, hogy a helyi Fotóklub bemutatja tagjai jól sikerült képeit. A kiállításnak ismét a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja és Könyvtára (a volt Apáczai Csere János ÁMK) adott otthont. A kiállított fotók szeptember 13-ig tekinthetők meg.

Twitter
Az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület színvonalas népdalműsora színesítette az amúgy is sokszínű kiállítást. Andráshidán, Zalaegerszeg peremkerületében 1995-től működik az Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület dalköre. Tagjai a városrész közép és idősebb korosztályához tartozó nők és férfiak (24 fő), de tagjai között találunk a belvárosból is néhányat.

Zsirai Károly a Zalaegerszegi Fotóklub vezetője méltatta a klubtagok munkáját, kitartását, de bemutatta azt is, hogyan fotóztak a hatvanas években. Ezt követően a sajtó kéviselői és a népes látogatók előtt megnyitotta a kiállítást.

A kiállítók névsora:

Bartal Balázs
Berkes Kata
Bors Lajosné
Bőke Normann
Czudor Léna
Dr. Horváth Tihamér
Dr. Literáti-Nagy Ferenc
Farkas Zsuzsa
Gábris Balázs
Gömbös Dániel
Horváth Ernő
Horváth Gábor Zsiri
Kertész Róbert
Lóránt Zsolt
Németh Ferenc
Szabó Antal
Szalai Attila
Zsirai Károly

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége kezdeményezte A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJÁnak megünneplését. Ezen a napon készült Magyarországon először nyilvános rendezvényen fénykép (dagerrotípia). Minden fotótörténeti forrásmunka egybehangzóan állítja, hogy 1840. augusztus 29-én, a Magyar Tudós Társaság ülésén Vállas Antal bemutatta, miként lehet képet alkotni a fénysugarak segítségével fényérzékeny nyersanyagon. Ez a nap alkalom arra, hogy a társadalom figyelmét a fotókultúrára és egyben a fotótörténeti értékekre irányítsák.

Tekintsék meg a kiállítson készült fotógalériánkat is!

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat