Egerszeginfo logo

Hírek

2014.08.14

Hazaért Japánból városunk büszkesége Mányoki Attila


Barátok, támogatók és a város vezetői fogadták szerdán Zalaegerszegen a Japánból hazatért hosszútávúszót, Mányoki Attilát, aki minden idők második legjobb idejével győzte le a rendkívül veszélyes Tsugaru-szorost . Ez a helyszín része a világ legnehezebb nyíltvízi úszásait magába foglaló, hét állomásból álló sorozatnak, amelyből Mányoki Attila egy éve már teljesített egyet, a La Manche-csatorna átúszását. A Tsugarut a világon tizenharmadikként úszta át, 37.1 kilométert tett meg, 7 óra 29 perc alatt.
Twitter
Az Oceans seven a hét legkomolyabb csatorna és szoros átúszásából áll a világ minden részén:La Manche, Catalina- csatorna (mindkét irányban), Cook-szoros, Molokai-csatorna (mindkét irányban),Gibraltári-szoros, Tsugaru-csatorna és az Északi-csatorna.

Már Budapesten, a reptéren is több televíziós stáb fogadta a Japánból hazaérkező Mányoki Attilát. Itthon pedig rendőri felvezetéssel érkezett a városházához a sportoló, akit támogatók, barátok és a város vezetői fogadtak.

Mányoki Attila kalandos körülmények között szelte át a számos veszélyt rejtő szorost. Az eredeti tervekhez képest majdnem kétszer akkora távot kellett megtennie, az erős áramlatok miatt. De 37 kilométert úszva is minden idők második legjobb idejét érte el. Hét óra 29 perc alatt átért a túlpartra. Az úszóhoz a táv vége felé veszélyes közelségbe kerültek nagytestű ragadozók, de negyedóra várakozás után jöhetett a medúzacsípésekkel tarkított utolsó szakasz. Mányoki Attilát nagyon sokan köszöntötték.

Mányoki Attila azt mondta, nagyon sok erőt adnak számára ezek a gesztusok. Erőre pedig lesz szüksége, hiszen úgy tervezi, hogy jövőre Amerikában egy úttal két szorost teljesít az Ocean’s Seven hátra lévő öt helyszínéből. Az egyiket a Hawaii szigeteknél, a másikat, a Catalina-szorost pedig Los Angeles térségében.

Mányoki Attila tavaly augusztus 20-án magyar csúcsbeállítással átúszta a 47 kilométeres La Manche-csatornát, ami csak minden hatodik úszónak szokott sikerülni, előtte csupán négy magyar tudta megcsinálni. Szeptember elején megnyerte Európa második legnehezebb hosszútávúszó-versenyét, a kalamatai 30 kilométeres viadalt. Hazai versenyzőként ünnepelték, miután 1991 óta minden versenyen ott van, 2004-ben pedig díszpolgári címet kapott a várostól.
Célja tehát a következő állomások teljesítése: a Skóciát és Írországot összekötő Északi-csatorna (33,7 km), az Új-Zéland két szigetét összekötő Cook-csatorna (26 km), a Hawai mellett fekvő Molokai-csatorna (41,8 km), a Los Angelest a Santa Catalina-szigettel összekötő Catalina-csatorna (33,7 km) és a Gibraltári-szoros (14,4 km). tartozik.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat