Egerszeginfo logo

Hírek

2014.08.11

Mányoki Attila újabb, világraszóló sikere


Mányoki Attila első magyarként, és a világon a 13. úszóként legyőzte az Ocean's Seven következő állomását, a rendkívül veszélyes Tsugaru-szorost. A zalaegerszegi hosszútávúszó 37,1 kilométert tett meg Japánban, 7 óra 29 perc alatt.

Twitter
- Sikerült! Elértem a célt. Nagyon elfáradtam, sokat kivett belőlem a mai menet - mondta nem sokkal a partra érést követően Mányoki Attila. - Itteni idő szerint hajnali 4 órakor indultam el a Gongen-Zaki fokról. Az első óra nyugodtan telt, de azt követően nagyon elkezdett hullámozni a tenger, és a szél is jelentősen felerősödött. Szerencsére idővel az áramlat egy picit lassult, valamint a szélirány is kezdett számomra kedvezően alakulni, így erős tempót tudtam úszni. Végig nagyon erősnek éreztem magam. A célhoz közeledve egy kis időre szüneteltetnem kellett az úszást, mert több nagyobb cápa is egyre közelebb került, és a szervezők úgy döntöttek, meg kell állnom. Kis idő elteltével tiszta lett körülöttem a tenger, és folytathattam az utam Hokkaido felé. Az úszás alatt nem volt semmi gondom. A célterülethez közeledve a tenger egyre hidegebb lett, és rengeteg medúza jelent meg, amelyektől néhány kellemetlen csípést szereztem.

Ezzel első magyarként sikerült teljesítenie a világ talán legnehezebb átúszását. Időeredménye a második legjobb a világon. A Tsugaru-szorost - a zalaegerszegi sportemberrel együtt - eddig mindössze 13 sportoló győzte le.
Forrás: Nemzeti Sport

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat