Egerszeginfo logo

Hírek

2014.08.01

Városunkban járt a Virágos Magyarországért zsűrije


Zalaegerszegen járt a Virágos Magyarországért verseny zsűrije. A mintegy 20 éves kezdeményezés Magyarország legnépszerűbb virágosítási és környezetszépítő mozgalma. A város több díjat kapott már az elmúlt években. A tavalyi és a jelenlegi fejlesztések miatt jó eséllyel indul az idei megmérettetésen is.
Twitter
A zsűri tagjainak a polgármesteri hivatal és a Városgazdálkodási Kft. szakemberei tartottak tájékoztatót a zalaegerszegi fejlesztésekről. Ősszel mintegy 31 ezer kétnyári növényt, valamint 4200 rózsatövet ültettek a városban. Ezeknek a növényeknek az a különlegessége, hogy magyar történelmi személyiségek, erdélyi városok nevét viselik.

Zalaegerszeg önkormányzata 2002 óta folyamatosan részt vesz a Virágos Magyarországért versenyben. A város már kapott ezüst diplomát, arany rózsa díjat és több különdíjat is. Ez a sok kitűntetés az elismerése annak, hogy Zalaegerszegen sokat tesznek annak érdekében, hogy a zöld felület folyamatosan megújuljon.

A környezetszépítő verseny zsűrizési szempontjai az elmúlt évekhez képest idén teljesen megváltoztak a világ változásához próbálták a versenyt igazítani.

A zsűri a fenntartható fejlődés mellett a környezet-, a talaj-, a vízminőség- és a növények védelmét is figyelembe veszi. Fontos szempont még a civil közösségi kapcsolatok erősítése, valamint az oktatási-nevelési programok hatékonysága. Az, hogy idén Zalaegerszeg hogyan szerepel a versenyen, ősszel derül ki.

Hamarosan döntés születik a Virágos Zalaegerszegért mozgalomban részt vett házak és intézmények vonatkozásában is.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat