Egerszeginfo logo

Hírek

2014.07.09

Kárpát-medencei tábor városunkban


Erdélyből érkezett 29 fiatal Zalaegerszegre a Kárpát-medencei tábor keretében. A három településről érkezett vendégekhez zalai fiatalok is csatlakoztak, hogy új barátságokat kössenek, vagy épp a meglévőket ápolják.
Twitter
Az I. Kárpát-medenecei tábor résztvevőit a városházán fogadta Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán alpolgármester és Gecse Péter önkormányzati képviselő.

Az erdélyi fiatalok hétfőn már ott ültek a Kvártélyház nézőterén - egy másik nemzetiség, a muravidéki magyarság történelméből kaptak leckét, a Lendvai képek című előadásban.

A polgármesteri hivatalba már élményekben gazdagon érkeztek - az egyik erdélyi kísérő-tanár, tréfásan úgy fogalmazott: valóságos információs sokk érte őket.

A fiatalok programja mostantól lazább lesz: kirándulásokkal, strandolással telik majd idejük - a közös fényképezkedés után például máris indultak a termálfürdőbe.

A Kárpát-medencei táborba Marosvásárhelyről, Nyárádszeredáról és Barótról is érkeztek gyerekek. Olyan fiatalok fogadták őket, akiknek családjában van határon túli kapcsolat.

A tábort 2005-ben rendezték meg először a Marosvásárhely – Zalaegerszeg Baráti Társaság segítségével. Azóta visszatérő vendégei is vannak városunknak.

A gyerekek pénteken utaznak haza, de addig többek között meglátogatják a Kézművesek Házát, a Gébárti tavat, kipróbálják a kisvasutat Kistolmácson, a tábort pedig hagyományőrző esttel zárják.
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. február
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat