Egerszeginfo logo

Hírek

2014.07.03

Szociális városrehabilitáció és térfelújítás


Közel 435 millió forintos uniós támogatásból valósul meg a szociális város-rehabilitációs projekt. A beruházás során megújul többek között a Kossuth Lajos utca és a Kosztolányi út közötti tömbbelső, a Nyugdíjas Otthonház és a Szociális Klub is. Felújítják a polgármesteri hivatal előtti teret is.
Twitter
A fejlesztések mellett számos kiegészítő, úgynevezett „soft” elemet szerveznek majd a projektbe bekapcsolódó civil szervezetek. A szociális városrehabilitáció eredeti célja az, hogy a környezet megújításával élhetőbbé váljon egy-egy terület.

A tömbbelső rehabilitációja nem csak ésszerű térhasználatot eredményez, hanem a városi közlekedésben is fontos szerepet játszik majd. A Petőfi Sándor utca és a Kosztolányi út közötti szakasznak köszönhetően csökkenhet a Kossuth Lajos utca forgalma.

A Petőfi Sándor utca és a Kosztolányi út közötti kétirányú forgalomnak köszönhetően reggelente nem lesz fennakadás az oktatási intézményekbe érkezők miatt.

A szociális város-rehabilitációs projektnek köszönhetően megújul a Nyugdíjas Otthonház és a Szociális Klub is.


Felújítják a polgármesteri hivatal előtti teret

Megkezdődött a polgármesteri hivatal előtti tér felújítása is. A Dísz tér megújulásához hasonlóan ez a beruházás is a belváros-rehabilitációs program része. A hivatal megközelíthetőségét nem befolyásolja az építkezés, hiszen a munkálatok mindig csak a tér egyik felén folynak majd.

A beruházás során a kormányablak bejáratát is hangsúlyosabbá teszik, pihenő övezetet alakítanak ki és fákat telepítenek, amelyekkel a teret borító zöld felület is megújul. A közlekedőknek forgalmirend-változásra nem kell számítania.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat