Egerszeginfo logo

Hírek

2014.06.23

Végre nagyberuházások kezdődnek városunkban


A város északi ipari parkjában 4,5 milliárd forintos nyomdaipari beruházás, a déli iparterületen pedig 900 millió forintos bútoripari fejlesztés kezdődik a közeljövőben - közölték  a sajtótájékoztatón. Az Edelmann Hungary Zrt. és az ADA Bútor hoz német és osztrák technológiát Zalaegerszegre.

Twitter
A csütörtöki közgyűlésen született döntések ismertetésekor elmondták: a német Edelmann Hungary Zrt. mintegy 4,5 milliárdos beruházással 12 ezer négyzetméteres üzemet épít, amely a társaság közép- és dél-európai nyomdaipari gyártó- és fejlesztőbázisa lesz. Ez az építkezés a Flextronics zalaegerszegi letelepedése óta méretben a legnagyobb ipari beruházás a városban.
A cég várhatóan a nyáron kezdi meg az építkezést, és a fejlesztés legalább száz új dolgozónak ad majd munkahelyet. Mintegy 500 millió forintos Új Széchenyi-terves támogatást is nyert a vállalkozás, amelynek mostani zalaegerszegi telephelyét az önkormányzat segítségével hasznosítják majd.
A polgármester beszámolt az osztrák bútoripari ADA cégcsoport zalaegerszegi építési terveiről is. A közeli Nován működő Nova Bútor Kft. révén a társaság 41 ezer négyzetméteres területet vásárol a déli ipari parkban, és - a közgyűlési előterjesztés szerint - 900 millió forintos befektetéssel épít gyártóüzemet.
Első ütemben matracgyártással foglalkoznak, és kezdetben 50-70 embert alkalmaznának, de a további két ütemben tervezett bővítéssel 150 új dolgozónak kínálnának munkahelyet - jelezte Gyutai Csaba.
A polgármester kitért arra is: a közgyűlés támogatja, hogy a zalaegerszegi északi ipari zóna pályázzon a tudományos és technológiai park cím elnyerésére, ehhez az első lépések már megtörténtek. Döntöttek arról is, hogy megkezdik a zalaegerszegi duális képzési és innovációs központ koncepciójának kidolgozását, együttműködésben a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvánnyal, a Pannon Fejlesztési Alapítvánnyal és a térségben érdekelt vállalkozásokkal.

Az ADA-ról

Az ADA bútorgyár [www.ada.at] az ötven évvel ezelőtti kis osztrák családi vállalkozásból mára Ausztria legnagyobb bútorgyára lett.
Az itt készülő ülőgarnitúrák és ágyak meghódították Nyugat-Európa legjelentősebb bútoráruházait és nagyon kedveltek a vásárlók körében.
A cég négy üzeméből kettő Magyarországon található.
A gyáregységek alapterülete meghaladja a 150 000 négyzetmétert és több mint 2000 alkalmazottjuk fáradozik azon, hogy megfeleljen a cég filozófiájának, mely szerint vásárlóik elégedettsége a legfőbb cél.
Az ADA által készített kárpitozott bútorok nem csak modernek, esztétikusak és kimagasló minőségűek, de kifejlesztésüknél nagy hangsúlyt fektetnek a kényelemre is.
Modelljeik sokszínűsége, aprólékos kidolgozása, óriási elem- és szövetválasztéka és nem utolsósorban elérhető ára biztosítja a vásárlót arról, hogy jól dönt, ha az ADA bútorait választja.

Az Edelmann-ról

A prémium minőségű kartondoboz és a gyógyszeripari csomagolóanyag-gyártásban a világon is élenjáró multinacionális – máig az Edelmann család tulajdonában lévő – német Carl Edelmann csoport már évekkel korábban megjelent Magyarországon. A Zalai Nyomdában 2010. év végén szerzett többségi részesedést, majd 2012. év végén, a magyar menedzser-tulajdonosokat teljesen kivásárolva, a társaság 100 százaléka a birtokába került. Az Edelmann a közelmúltban egy több mint 10 millió eurós fejlesztést határozott el és kezdett meg.

Az Edelmann csoport 2000 utáni terjeszkedése igazán impozáns: 2005-ben Lengyelországban, 2007-ben Kínában, 2009-ben Mexikóban, majd 2010-ben Magyarországon, illetve Németországban vásárolt vagy épített modern gyártóbázist meglévő német és francia nyomdái mellé, 2013-ban pedig egy új indiai üzemmel bővült. Korábban nagyrészt prémium minőségű kartondobozgyártással foglalkoztak, ám néhány éve a gyógyszeripari végfelhasználók igényére alapozva felfejlesztették a hajtogatott betegtájékoztatók és kezelési utasítások gyártását. Ma már képesek az évente gyártott 5-6 milliárd pharma doboz mellé ugyanennyi betegtájékoztatót – leaflet, booklet – kínálni. A csoport erős pozíciókkal rendelkezik a csomagolási rendszerekben is – szakértők szerint mindezen sikerek motorja nem más, mint az élenjáró innováció. Az Edelmann az innovatív, magas műszaki felkészültséget igénylő, nagy hozzáadott-értéket képviselő, kifejezetten minőségi csomagolóanyag-gyártásra specializálódott. Kimagasló szerepet tölt be a költségcsökkentő új technológiák bevezetésében.

A zalaegerszegi zöldmezős beruházástól egyfelől piaci pozícióik jelentős növekedését várják, másfelől az új nyomda layoutja – a jelenlegi mostoha helyzettel összehasonlítva – nem kevés előnnyel jár a termelés szervezése szempontjából. A társaság egyik erőssége eddig is a rugalmasság és a vevőközpontúság volt. A jövőben tovább erősödik a rugalmasság, a gyors átfutási idő, a kiegészítő szolgáltatások (pl. copacking).
Forrás: FOR SIGNO

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. május
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat