Egerszeginfo logo

Hírek

2014.06.05

A belváros újabb rehabilitációja


Másfél hete megkezdődött a Dísz tér felújítása a belváros rehabilitációs program keretében. A teret borító köveket már felszedték, ezeket a felújításban újrahasznosítják, az ökováros programhoz illeszkedve. A kivitelezés költsége közel 200 millió Ft, melynek háromnegyede pályázati támogatás.

Twitter
Az átalakítás célja, hogy a tér fejlődését meggátoló adottságok (áthaladó gépjármű forgalom, a nagyméretű meglévő fák) megszüntetésével a Dísz teret egy változatos, minőségi térré formálják, amelyet többféle módon lehet használni, a mindennapokban pihenni, kávézni, az ünnepnapokon pedig kulturális rendezvényeket, ünnepi vásárokat tartani. A tér megújulásának legfontosabb elemeként a gépjármű forgalom a téren megszűnik. Ezzel a gyalogosok által szabadon használható terület közel duplájára nő. A tér kiszélesedésével, a környező közterületekhez történő új szerves kapcsolódásával a tér szabályos, centrális jellege csökken.

Felújított tér nagysága (4000 m2) az átalakítással érintett terület mintegy 5000 m2.

Projekt címe: Dísz tér felújítása
Tervező: DH-BUILDINGS Mérnöki Kft. 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 61. IV/21
Kivitelezés ideje: 2014. május – 2014. december
Kivitelezés költsége: 198 511 300 Ft
Ebből pályázati támogatás: 128 511 300 Ft

Bertók Sándor főépítész arra figyelmeztet, hogy a felújítás ideje alatt a tér előtti bicikliúton továbbra is a kerékpárosok közlekedjenek, a gyalogosok pedig a hivatal előtti járdaszakaszt használják. A Városháza előtti tér felújítási munkálatai is hamarosan elkezdődnek. A lakosságot időben értesítik a forgalmirend-változásokról.
Forrás: Zegrehab

Szóljon hozzá...


Programajánló

2024. július
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat