Egerszeginfo logo

Hírek

2014.05.10

III. Zalaegerszegi Országos Faműves Konferencia és kiállítás


Harmadik alkalommal tartottak Zalaegerszegen országos faműves konferenciát, amelyet most egy alkotói pályázattal is összekötöttek. A találkozót a Zala Megyei Népművészeti Egyesület és a Kézművesek Háza szervezte. A pályázatra érkezett alkotásokból a Keresztury ÁMK-ban nyílt kiállítás. Az idei találkozón a Kárpát-medencei sírjelek témáját járták körbe a szakemberek.

Twitter
Dr. Novák László etnográfus arról is beszélt, hogy a fejfák nem egyházi utasításra terjedtek el, hanem használatuk ősi, népi hagyományokra vezethető vissza. Balaicz Zoltán alpolgármester azt mondta, fontos a fiatalokkal megismertetni a népi kulturális eszközöket.

A szervezők „Megújuló tárgyi világunk” címmel hirdettek pályázatot. Az ország különböző pontjairól, többek között Miskolcról, Egerből, Gyuláról és Pécsről érkeztek munkák.

Prokné Tirner Gyöngyi szakmai vezető hozzátette, hogy a kiállításba érkeztek olyan tárgyak, amelyek a hagyományos kultúrát őrzik, és olyan alkotások is, amelyek az új gondolkodásmód szerint készültek el.

Fatálak, teknők, különleges fűszertartók és még egy bogrács alá helyezhető, úgynevezett kutyagerinc is látható a tárlaton. A díjnyertes darabok pedig továbbjutnak az országos népművészeti kiállításra.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat