Egerszeginfo logo

Hírek

2014.05.09

Emléktábla avatás Pécsi Gabriella emlékére


Emléktáblát avattak a 70 éve született és a megyeszékhelyen élt Pécsi Gabriella, költő, műfordító tiszteletére Zalaegerszegen. A költőnő előtt tisztelgő táblát egykori lakhelyén, a Landorhegyi út 18/A számú ház falán helyezték el. Az Életünk nívódíjjal kitüntetett lírikus 22 évig a Zala Megyei Levéltár könyvtárában dolgozott. A lakóháza előtt egykori kollégái, barátai és ismerősei is összegyűltek, és lerótták tiszteletüket a 2006-ban elhunyt Pécsi Gabriella emléke előtt.
Twitter
A megemlékezésen Gyutai Csaba, polgármester azt mondta, azoknak az alkotóknak az emlékét ápolni kell, akik Zalaegerszegen dolgoztak, hiszen a város közös teljesítményéhez ők jelentősen hozzájárultak.

Az emléktáblán a költőnő egyik legismertebb versének címe: A göcseji tulipán is szerepel. A verset az Ady iskola egyik diákja adta elő.

A költő versei számos irodalmi folyóiratban, heti- és napilapban is megjelentek. Péntek Imre József Attila-díjas költő, többek között ezeket elevenítette fel, és azt mondta, Pécsi Gabriella emlékét tovább szeretnék ápolni.

A megemlékezés zárásaként Pécsi Gabriella emlékművénél babérkoszorút helyeztek el.


Fotó: Seres Péter

Forrás: Városi Portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat