Egerszeginfo logo

Hírek

2014.04.29

Németh János újabb tárlata nyílt városunkban


Hétvégén nyílt meg Németh János Kossuth- és Munkácsy-díjas keramikus művész időszaki kiállítása a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeumban. A tárlat a Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztivál keretében jött létre, amelyet tizenegy évvel ezelőtt éppen Németh János indított el.

Twitter
A Göcseji Múzeumban berendezett állandó kiállítás és a Gönczi Galériában látható időszaki tárlat mellett, most az Olajipari Múzeumban, „Kossuth-díjas fazekas” címmel nyílt kiállítása Németh Jánosnak. Múzeumoktól és gyűjtőktől beszerzett alkotásokból állították össze ezt a kiállítást, amelyen mintegy 40 munka látható.

Gyutai Csaba polgármester szerint Németh János a kortárs magyar képzőművészet egyik legkiemelkedőbb alakja. A polgármester hozzátette: a mester művészetének elismertségét mutatja, hogy L. Simon László az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke is eljött, és köszöntötte a Kossuth-díjas művészt.

Dr. Kostyál László művészettörténész szerint Németh János művészetében különösen fontos, hogy a zalai vidék, és a Göcsej művészetét képviseli. Mint fogalmazott: mi Zalába azért vagyunk otthon, mert van egy Németh Jánosunk.

A Kossuth-díjas művész időszaki kiállítása május 24-ig látogatható az Olajipari Múzeumban.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat