Egerszeginfo logo

Hírek

2014.03.30

Ünnepség a Gála Társastáncklub bajnokai tiszteletére


A magyar bajnokságon remeklő Gála Társastáncklub hat bajnoki címmel tért haza Szombathelyről. A város vezetősége is köszöntötte a fiatalokat. A klub táncosai hat kategóriában indultak és mindegyikben győztek. Az „A” csapat immár negyedik alkalommal szerezte meg a bajnoki címet a legmagasabb kategóriában.

Twitter
Kuzma Péter, a Gála Társastáncklub Egyesület elnöke elmondta, idén az öröm még nagyobb volt, hiszen a legnagyobb rivális otthonában tudtak nyerni.
Az egyesület csapatai mellett egyéni bajnokot is avattak a hétvégén a kűr magyar bajnokságon. A Rituper Dorina és Battancs Márton páros „Az élet mozaik” című programjával nyerte meg a versenyt, így ők képviselhetik hazánkat Pekingben a világbajnokságon.

Zalaegerszeg vezetőségétől a város nagy emléklapját kapta meg a klub, emellett pedig százezer forinttal támogatják az egyesület további munkáját. Gyutai Csaba polgármester szerint Zalaegerszeg egyre inkább az ország társastánc fővárosává válik, és ez a gálások érdeme.

A táncosok a magyar bajnokság után sem pihenhetnek, hiszen a bajnok egyéni páros mellett, a klub „A” csapata képviselheti Magyarországot az Európa- és a világbajnokságon.

A Gála Társastáncklub Egyesület 1998. júniusában alakult Kuzma Péter és Kuzma Renáta táncpedagógusok és professzionista táncosok vezetésével abból a célból, hogy a társastáncot népszerűsítse, elősegítse a fiatalok szabadidejének hasznos eltöltését, fejlessze az ifjúság mozgáskultúráját és a tehetséges táncosokat a táncsport versenyekre felkészítse. Mindenekelőtt pedig az emberi érintkezés és viselkedés szabályait, normáit, elvárásait közvetítse a tánckultúra - ez az emberiséggel egyidős kultúra - által.

Jelenleg két tánctanár oktat az egyesületben, ők Kuzma Péter és Salamonné Kuzma Renáta. A formációs táncoknál nagy segítséget nyújt Babos Sándorné Marcsi néni a táncosok nyújtásában.A kiemelt célok között szerepel Zala megye társadalmi, kulturális életének gazdagítása is.

Az egyesület büszkesége, hogy a "Táncművészet Világnapja" rendezvényét a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban hagyománnyá teremtette. Ugyanígy az évente megrendezésre kerülő Gála Kupa társastánc verseny, melyre az idei évben is több mint száz versenyző párost vár az egyesület az ország különböző versenytánc műhelyeiből.

Az egyesületnek mára kb. 170 aktív tagja van a megye különböző területeiről. A versenytáncosok életkora jellemzően 6 és 22 év közötti, de az óvodás, sőt a felnőtt és az idősebb korosztály számára is működnek tanfolyami csoportok jelezve azt, hogy igény van az emberekben, a társadalomban a tánckultúra tudásának birtoklására. A tánc oktatása, a tánckultúra nevelés korosztályonként és tudásszintenként történik heti rendszerességgel,meghatározott óraszámban. Utánpótlásokról a tánctanfolyamok gondoskodnak, illetve számos növendék csatlakozik hozzánk a Keresztury Dezső ÁMK művészeti iskolájának társastánc tagozatos tanulói közül.
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat