Egerszeginfo logo

Hírek

2014.03.21

Második műhelybeszélgetés az Integrált Területfejlesztési Stratégiáról


A 2020-ig tartó fejlesztési terv koncepciójáról cserélhettek gondolatot a város vezetőivel zalaegerszegi vállalkozások, és társadalmi szereplők a két napos műhelybeszélgetésen. A közös céljuk az, hogy a város kiemelkedő természeti adottságaival, gazdasági szereplőinek képességeivel, az itt élő emberek kultúrájával, tudásával, a város fejlődésével Magyarország egyik legjobb életminőséget nyújtó településévé váljon Zalaegerszeg.

Twitter
Az első műhelybeszélgetés tavaly ősszel volt. Akkor a város vezetése által összegyűjtött szélesebb körű fejlesztési tervekhez várták a javaslatokat.

A fejlesztési törekvések között szerepel például a város külső megközelíthetőségének javítása, a gazdasági szereplők által biztosított jövedelmek és foglalkoztatottság szintjének stabil emelése, valamit az épített és természeti környezet minőségének javítása is.

Lunk Tamás, a Vitál Pro Tanácsadó és Szolgáltató Kft. tanácsadója hozzátette, Zalaegerszegnek kifejezetten jó lehetőségei vannak arra, hogy egyfajta környezettudatos ökovárosként, mintavárosként tűnjön ki a magyar megyeszékhelyek köréből.

A műhelybeszélgetésen elhangzott az is, hogy fontos a város változatos, magas színvonalú kulturális és szabadidős kínálatának biztosítása is. A konkrét tervek elkészítése a folyamat következő lépése lesz, hiszen ezek alapján pályázik majd a város a következő hét esztendő Európai Uniós fejlesztési forrásaira.

Fotó: Seres Péter
Forrás: Városi portál

Szóljon hozzá...


Programajánló

2021. június
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Cégadatbank

Autó, motor

Autó, motor

Itt bármit megtalál ami az autójával kapcsolatos lehet. Új- és használtautó kereskedéseket, szak-szerelőket, hivatalos márkszervizeket.
Egészségügy

Egészségügy

Természetes dolog, hogy minden ember számára a saját, és családja egészsége a legfontosabb.
Elektronika

Elektronika

Vásárolni szeretne valamilyen új elektronikai berendezést? Akár háztartási gépet, akár szórakoztató elektronikai berendezés...
Építőipar

Építőipar

Építkezik? Vagy lakását szeretné felújítani, korszerüsíteni? Nagyon öszszetett folyamatok ezek, és természetesen nem olcsó beruházás...
Faipar

Faipar

Portálunk ezen listáján bemutatjuk azokat a vállalkozásokat melyek a fakitermeléstől kezdődően a bútorgyártásig segítik...
Fémipar

Fémipar

Esztergályost, lakatost vagy hegesztőt keres? Kovácsoltvas kerítést szeretne, vagy csak a felesleges vashulladéktól kíván megszabadulni?
Kereskedelem

Kereskedelem

Talán az egyik legátfogóbb csoportot magába foglaló kifejezés a KERESKEDELEM szó. Nehéz is átfogóan egy általános leírást adni...
Szabadidő

Szabadidő

Kikapcsolódásra, felüdülésre vágyik? Vagy aktívan szeretné eltölteni idejét barátai, családja társaságában?
Számítástechnika

Számítástechnika

A számítógép már olyan szinten az életünk részévé vált, hogy nélküle már el sem lehet képzelni az életet. Szinte minden területen megkönnyíti dolgunkat...
Szépségápolás

Szépségápolás

Itt bármit megtalál ami megszépülését, felfrissülést, és a természetes séget segíti. Nők is, és férfiak egyeránt megtalálhatják a nekik megfelelő szolgáltatást.
Szolgáltatás

Szolgáltatás

Az egyik legtartalmasabb listázásunk. Itt szinte minden olyan témakört megtalál amit az előzőekben nem tudtunk egyértelműen rendszerbe sorolni.
Vendéglátás

Vendéglátás

Az alábbi listáról kiválaszthatja kedvenc vendéglőjét, fagyizóját, de lehetősége nyílik akár azonnali szállásfoglalásra is a hotelek és panziók sokaságából.
Lap tetejére
Impresszum | ÁFSZ, adatvédelem, cookie-szabályzat